Közigazgatás
Készülnek az áradásokra Komárom-Esztergom megyében
Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Kép: Illusztráció, Pixabay
2018. február 8.

Ár- és belvíz védekezési feladatokra történő felkészítést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság a kormányhivatal konferenciatermében.

Elsőként Bakos Sándor alezredes, bizottsági titkár emelte ki a felkészítés fontosságát, majd Molnár András az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnökség vezetője az ár- és belvízvédekezés aktuális feladatairól tartott előadást és a térség árvízvédelmének sajátosságait vázolta fel.

Ezt követően Erdélyi István tű. ezredes, a Megyei Védelmi Bizottság Titkárságának titkárhelyettese bemutatta a védelmi igazgatás rendszerét, a védekezés időszakait, a résztvevők feladatait, kiemelte az információ-áramlás és az együttműködés jelentőségét.

A felkészítést Sikrai Attila tű. alezredes előadása zárta, melyben ismertette a szükséges erőforrásokat egy esetleges árvízi védekezés során, kitért a települések várható árvíz-védelmi feladataira, továbbá beszélt a védekezés megszervezéséről, valamint a rendelkezésre álló erőforrásokról. A programon részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság Titkárságának munkatársai, a Katasztrófavédelmi Munkacsoport tagjai, a Helyi Védelmi Bizottságok katasztrófavédelmi elnökhelyettesei, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság árvízi felelősségi körzetbe kijelölt tisztjei és a védekezésben résztvevő állomány tagjai.

Most adásban
Téma: Az aacheni-szerződés - a német-francia együttműködési tengely – Molnár Tamás kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet
Ezt követő adásaink