Gazdaság
Lett-magyar egyetértés az EU-s agrártámogatásokról
Földművelésügyi Minisztérium/OPH Kép: Földművelésügyi Minisztérium
2018. február 8.

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lett kollégájával, Jänis Düklavsszal, Rigában.

Az EU-s agrártámogatás jövőbeni megmaradása érdekében a magyar agrártárca vezetője közös fellépésben állapodott meg partnerével.

Egyetértés volt a felek között abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség, amelyhez megfelelő forrásokat szükséges biztosítani.

Fazekas Sándor kiemelte, hogy a tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható. A magyar miniszter a lett agrárszervezetek vezetőivel

a földtörvényről, kárenyhítési rendszerről, klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is egyeztetett.

A találkozó végén mindkét fél egyetértett abban, hogy további szakértői szintű egyeztetésekre van szükség a megbeszélés során felmerült témákkal összefüggésben.

Kapcsolódó cikkek
Fazekas Sándor: nem csökkenhet a magyar gazdák támogatása

Érdekeink összehangolását és fajsúlyosabb képviseletét jelenti a visegrádi országokkal való összefogás – taglalta a miniszter.

Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma a magyar

Az elmúlt 8 évben a kibocsátása a másfélszeresére nőtt, több mint 70 ezer munkahelyet teremtett – mondta Fazekas Sándor.

Fazekas Sándor: gazdabarát közös európai agrárpolitikára van szükség

Összehangolt magyar-francia együttműködés jön létre a termelők érdekében - jelentette ki a földművelésügyi miniszter.

Most adásban
Téma: ICT (Információ-kommunikáció-technológiai) kihívások a verseny-, közszolgáltatási és közszolgálati szektorban, és az azokra adható lehetséges válaszok – dr. Budai Balázs Benjámin intézetvezető, egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Ezt követő adásaink