Kultúra
Összeállt a V4 menü
MTI Kép: MTI/Szigetváry Zsolt
2018. február 8.

Közös menüvel mutatkoztak be a visegrádi országok (V4) szerdán Budapesten a Sirha Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország soros V4-elnöksége tiszteletére közös V4 standdal vesz részt a szakkiállításon. A V4 menüt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek állították össze a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételekből.

Szlovákia hideg étele szarvasborjú-terrine juhtúróropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópestóval, salátával, Magyarország levese pedig egy gulyásleves újragondolva, gremolata fűszerkeverékkel. Csehország főétele omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel, Lengyelország főétele pedig kacsahús csicsókacsipsszel, zellergyökérpürével, füstölt túrógombóccal, fondant burgonyával és lóbabbal. A menüt Magyarország desszertje, egy újragondolt somlói galuska zárja.

A magyar fogásokat Széll Tamás és Szulló Szabina, a Stand25 Bisztró séfjei álmodták meg. A fogásokhoz Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier ajánl magyar borokat. Az MTÜ meghirdette a V4 Menük Hetét, amelynek keretében a most bemutatott fogásokat a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben bárki megkóstolhatja február 12. és 18. között.

Kapcsolódó cikkek
Visegrádi Napok az MTÜ szervezésében

Kulturális és gasztronómiai programokat tartanak Budapest szerte a V4 elnökség tiszteletére.

Most adásban
Téma: Védjegyjogi és szerzői jogi reformok – Tóth Andrea munkatárs, Szerzői Jogi Főosztály és Pál Roberta osztályvezető, Iparjogvédelmi Jogi Osztály