Belföld
Változik több busz és villamos közlekedése a V4 Farsang idején
Budapesti Közlekedési Központ/OPH Kép: pixabay.com
2018. február 8.

A 15-ös, a 16-os, a 16A, a 105-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedése változik február 10- 11-én - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az OrientPress Hírügynökséggel.

A változás oka, hogy február 11-én 10-19 óra között rendezik a Várkert Bazárnál a „V4 Farsang” elnevezésű ingyenes rendezvényt. A résztvevők számától függően az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz közlekedésében is lehet változás.

Közlekedési rend a Várkert rakpart lezárása idején

Február 10-én az első járatindulástól február 11-én az utolsó járatindulásig az előkészület, próba, rendezvény és a bontási munkálatok miatt a 19-es és a 41-es villamos közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • A 19-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, valamint a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között megosztva közlekedik. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.
  • A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelyek között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad. A szerelvénynek ideiglenesen a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar között az 56A; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es villamos érintett megállóhelyein állnak meg.

Közlekedési rend a Lánchíd utca és a Széchenyi lánchíd lezárása idején

Február 10-én 6 óra és február 11-én várhatóan az utolsó nappali járatindulásig, a Lánchíd lezárása idején a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • A 16-os autóbusz február 10-én az első járatindulástól várhatóan február 11-én 17 óráig a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között közlekedik, és nem érinti a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M, a Deák Ferenc tér M végállomás, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót.
  • A 105-ös autóbusz február 10-én az első járatindulástól várhatóan február 11-én az utolsó járatindulásig a Lánchíd utca és a Széchenyi lánchíd lezárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.
  • A 916-os autóbusz február 10-én az első esti járatindulástól a reggeli utolsó járatindulásig a Széchenyi lánchíd és a Lánchíd utca lezárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.
  • A 990-es autóbusz február 10-én az első esti járatindulástól az utolsó reggeli járatindulásig a Széchenyi lánchíd és a Lánchíd utca lezárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.

Közlekedési rend a tűzijáték ideje alatt

Február 11-én 17 órától az addigiakon kívül az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi István teret, valamint az érintett pesti és budai rakpartot is lezárják.

A 2-es villamos a tűzijáték előtt és alatt, a várható gyalogosforgalom miatt várhatóan 17:45 és 18:30 között megosztva a Közvágóhíd H és a Boráros tér H, valamint a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

A 16-os autóbusz 17 órától az utolsó járatindulásig a lezárások miatt nem közlekedik. A budai Várat ebben az időszakban közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán térről, a megszokottnál sűrűbben induló 16A busszal lehet megközelíteni.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz 17:00-től az utolsó járatindulásig a lezárások miatt a Boráros tér H felé a József Attila utcáig menetrend szerinti, majd a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 105-ös autóbusz József nádor tér és Deák Ferenc tér M; valamint a 9-es autóbusz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállóhelyén állnak meg.

Forgalmi rend az Erzsébet híd esetleges lezárása idején

A nézőszámtól függően az Erzsébet hídon a tűzijáték idejére a forgalmat korlátozhatják. Ekkor csak a BKK járművei haladhatnak át a hídon, amit nagyon nagy létszám esetén teljesen lezárhatnak. A híd teljes lezárása esetén, az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok a Szabadság híd érintésével közlekednek.

Következő adásunk
Téma: Építészeti bűnmegelőzési program Kőbányán – Megszólalók: D. Kovács Róbert Antal polgármester; Radványi Gábor alpolgármester; Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT); Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, NBT
Ezt követő adásaink