Belföld
Tisztábbak a mozgólépcsők, mint gondolnánk
BKV Kép: OPH
2018. február 9.

Egy már ismert hazai fejlesztés segítségével nemcsak egyes járműveken, hanem immár a metró aluljárókban is jelentősen csökkenhet a nem kívánt szennyeződések száma. A BKV Zrt. partnereként a Resysten Hungary Kft. speciális bevonattal látta el a mozgólépcső korlátokat, ami természetbarát módon, hosszú távon kínál megoldást a mikroorganizmusok ellen.

A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg az M2 és M4 vonalán.

Az influenzaszezonban különösen fontos a prevenció, hogy megelőzzük a baktériumok megtelepedését és a vírusok megjelenését a felületeken. A számos hazai patikában is sikerrel alkalmazott megoldásnak köszönhetően mintegy 90 százalékkal csökkenhet a fertőzést okozó organizmusok száma a mozgólépcsők korlátain.

A széles körben bizonyított innováció igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban. Mivel az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához, ezért további használatát tervezzük – áll a BKV közleményében.

Következő adásunk
Téma: Építészeti bűnmegelőzési program Kőbányán – Megszólalók: D. Kovács Róbert Antal polgármester; Radványi Gábor alpolgármester; Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT); Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, NBT
Ezt követő adásaink