Külföld
Londonban egyeztetett Altusz Kristóf
KKM Kép: pixabay.com
2018. február 14.

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. február 13-án munkalátogatást tett az Egyesült Királyságban.

Nicholas Wareham, a brit külügyminiszter kabinetfőnök-helyettesével folytatott találkozón Altusz Kristóf bemutatta Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének eddigi eredményeit, főbb célkitűzéseit, melyek közül kiemelte a V4-brit együttműködés erősítésének szándékát.

Lindsay Appleby-től, a brit külügyminisztérium Brexitért és európai ügyekért felelős főigazgatójától a kilépési tárgyalások jelenlegi állásáról, valamint az Európai Unió és Nagy-Britannia jövőbeni viszonyrendszeréről kapott részletes tájékoztatást Altusz. Mark Gooding, a brit külügyminisztérium Közép-Európáért felelős igazgatóhelyettesével és Adam Bye, a külügy amerikai ügyekért felelős igazgatóhelyettesével az ukrán oktatási törvényről, az Európát érintő migrációs válságról, valamint a transzatlanti kapcsolatokról értekezett a magyar külügyi vezető.

A konzultatív látogatás során a brit Parlament magyar baráti tagozatának elnökével, Bob Neill-lel az Európát az elmúlt időszakban sújtó kihívások kerültek megvitatásra.

A brit Miniszterelnökségen folytatott megbeszélés tárgya a magyar–brit kétoldalú kapcsolatok fejlesztése volt.

Következő adásunk
Téma: Építészeti bűnmegelőzési program Kőbányán – Megszólalók: D. Kovács Róbert Antal polgármester; Radványi Gábor alpolgármester; Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT); Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, NBT
Ezt követő adásaink