Közigazgatás
Stabil alapokon nyugszik Erzsébetváros költségvetése
erzsebetvaros.hu Kép: Pixabay
2018. február 14.

Szerdai ülésén elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat ez évi költségvetését, mely az előző hét évhez hasonlóan működési többlettel számol. Hitel felvételével nem tervez, illetve a gazdálkodás végrehajtását saját forrásokból szándékozza finanszírozni.

„A kerület pénzügyi helyzete az idei évben is stabil alapokon nyugszik, mely lehetővé teszi, hogy folytatódjanak a már megkezdett felújítások és beruházások Erzsébetvárosban. 2018-ban fontos célkitűzés a közterületek, intézmények és társasházak fejlesztése, a köztisztasági és rendvédelmi helyzet további javítása, emellett még több lehetőség nyílik arra, hogy különböző támogatási formákkal, kedvezményekkel segítsük az erzsébetvárosi családok mindennapjait.” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Az önkormányzat gazdálkodása lehetővé teszi, hogy ebben az évben is folytatódjanak a fejlesztések az Erzsébet Terv program keretein belül. Az önkormányzat tervei szerint elkészül a Garay tér és a balatonmáriafürdői üdülő fejlesztése, valamint megvalósul a közterületi illemhelyek felújítása. Idén nagyobbra cserélik az utcai szemetes edényeket, új közterületi illemhelyeket létesítenek és új takarítógépeket, haszongépjárműveket is vásárolnak, valamint kialakítanak egy kültéri egészségmegőrző- és fitnesz parkot a kerületben.

A járdafelújítások és gyalogátkelőhelyek felújításai mellett az egyik legnagyobb beruházások közé sorolhatóak az újabb útfelújítások: megújul többek között a Madách Imre út, a Kürt utca, a Jobbágy utca, a Peterdy utca, a Nefelejcs utca, a Murányi utca, valamint a Dob-, a Csengery-, a Hársfa- és a Péterfy Sándor utcák két-két szakasza. Emellett több iskola, óvoda, bölcsőde, szociális otthon és rendelő lesz modernebb.

Erzsébetvárosban a helyi szociális rendelet módosítása értelmében nő az egyes gyermekekhez kapcsolódó támogatások jövedelemhatára, mely lehetőséget teremt arra, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok szélesebb köre juthasson hozzá a különféle támogatásokhoz. A módosítás a gyermekvédelmi és beiskolázási települési támogatást, valamint a táborozási- és az ösztöndíj támogatást érinti. Emellett pályázat keretében lehetőség lesz a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésével összefüggő támogatás igénylésére, valamint szintén pályázat keretében az önkormányzat segítséget nyújt a nagycsaládosok és egyszülős családok belföldi üdüléséhez is. Továbbá folytatódnak az Erzsébetváros Kártya program keretei között biztosított kedvezmények, az idei évben is nagyszabású akciókkal készül az önkormányzat.

Következő adásunk
Téma: Építészeti bűnmegelőzési program Kőbányán – Megszólalók: D. Kovács Róbert Antal polgármester; Radványi Gábor alpolgármester; Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT); Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, NBT
Ezt követő adásaink