Életmód
Tovább nőtt az influenzások száma Hevesben
Heves Megyei Kormányhivatal - Népegészségügyi Főosztály/OPH Kép: pixabay.com
2018. február 14.

A Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint február 5-11. között 930 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedések 36 százalékát az Egri-, 55,4 százalékát a Hatvani- és 8,6 százalékát a Füzesabonyi Járási Hivatal illetékességi területéről jelentették. A betegek aránya megyénkben mérsékelt influenza aktivitást mutat, négy fekvőbeteg-ellátó intézményben van részleges, vagy teljes látogatási tilalom - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal.

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya összesítése alapján a 6. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult:


• A betegek 30,6%-a a 14 éven aluliak korcsoportjából került ki. A megbetegedések 0,5%-a a 0 évesek, 4,3%-a az 1-2 évesek, 9,1%-a a 3-5 évesek, 7%-a 6-9 évesek és 9,7%-a a 10-14 évesek korosztályát érintette. Minden korcsoportból jelentettek megbetegedést.
• A 14 éven felüliek közül került ki a betegek 69,4%-a. Ezen belül 13,4% a 15-24 évesek, 18,8% a 25-34 évesek, 29,6% a 35-59 évesek és 7,6% a 60 éven felüliek korosztályába tartozott. Minden korcsoportból jelentettek megbetegedést.

Heves megyében az 6. héten a 100 000 lakosra jutó, influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek aránya 290,9 százezrelék, ami ún. járvány-küszöb érték (150 százezrelék) fölötti, mérsékelt influenza aktivitást mutat.

Forrás: Pixabay.com

Az Influenza figyelőszolgálat jelentése alapján az 6. héten az Egri (273,5 százezrelék) és a Hatvani Járási Hivatal területén influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordult betegek aránya (400,7 százezrelék) meghaladja a járvány-küszöb értékét. Az elmúlt héten az Influenza Figyelőszolgálat sentinel orvosai virológiai vizsgálatra 2 betegtől küldtek be mintát az Országos Közegészségügyi Intézet Légúti Vírus Osztályára, az egyik negatívnak bizonyult, a másik mintából Influenza B vírus volt azonosítható.


Heves megyében az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetében és a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben teljes, a Bugát Pál Kórházban és a Mátrai Gyógyintézetben részleges látogatási tilalom van érvényben.

Kapcsolódó cikkek
Terjed az influenza Fejérben

A kórházi jelentőszolgálat adatai szerint - az előző héthez viszonyítva – nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt kórházi ápolást igénylők száma.

Egyre többen betegek

Megduplázódott a súlyos állapotban lévő influenzások száma, ők intenzív ellátást kapnak.

Emelkedik az influenzások száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az előző héthez képest 45 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz fordulók száma.

Következő adásunk
Téma: Építészeti bűnmegelőzési program Kőbányán – Megszólalók: D. Kovács Róbert Antal polgármester; Radványi Gábor alpolgármester; Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT); Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, NBT
Ezt követő adásaink