Belföld
Vigyázzunk a fedél nélkül maradó emberekre!
OPH/Máltai Szeretetszolgálat Kép: Reuters/Eduardo Munoz
2018. február 21.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ismét arra kér mindenkit, hogy a következő napokban várható kemény hidegben figyeljen oda a kihűlés veszélyének kitett emberekre. Aki ilyen esetről tud, vagy földön fekvő embert lát elhagyott helyen, hívjon segítséget. A 112-es segélyhívó mellett Budapesten a 061 338-4186-os számon lehet hajléktalan ellátó szervezeteket értesíteni, a diszpécserszolgálat krízisautót küld a helyszínre.

A tél vége felé a hajléktalan embereket sokkal inkább fenyegeti a kihűlés veszélye, hiszen a szabadban, vagy a fűtés nélküli építményekben, sátrakban töltött hosszú időszak már sokak szervezetét megviselte és legyengítette.

Az előre jelzett erős lehűlés, és a várható, mínusz tíz fok alatti éjszakai hőmérséklet miatt a tél legkritikusabb napjai következnek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, ne menjen el szó nélkül a földön fekvő emberek mellett. Ha úgy vélik, az illető segítségre szorulhat, szólítsák meg, kérdezzék meg tőle hívjanak-e segítséget hozzá.

Szükség esetén, vagy ha az illető nem tud válaszolni, tárcsázzák a 112-es segélyhívót, vagy Budapesten a hajléktalan ellátó diszpécserszolgálat (061) 338-4186-os számát.

A vidéken működő ellátó szervezetek elérhetőségei a www.diszpécserportal.hu címen elérhetőek.

Most adásban
Kimondott szavak, a Rádió Orient heti hírösszefoglalója
Ezt követő adásaink