Közigazgatás
Három településen volt időközi választás
MTI Kép: Reuters/Fabrizio Bensch
2018. február 26.

Időközi önkormányzati választást tartottak három településen vasárnap, Hódmezővásárhelyen, Kiskunhalason és Rózsafán .

A valasztas.hu-n közzétett, 100 százalékos feldolgozottságú adatok alapján

a hódmezővásárhelyi polgármester-választást Márki-Zay Péter (független) 13 076 szavazattal (57,49 százalék) nyerte,

Hegedűs Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét, a város alpolgármesterét 9468-an (41,63 százalék), Hernádi Gyulát (független) 201-en (0,88 százalék) támogatták. A voksoláson a szavazópolgárok több mint 62 százaléka vett részt. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást kiírni.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselőválasztáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint

Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott,

Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék), Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal. A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.

A településen azért kellett időközi választást kiírni, mert Aradszky Lászlóné Kiskunhalas város 5. számú választókerületének képviselője, egyben a kiskunhalasi képviselőtestület ügyrendi és szociális bizottságának elnöke 2017. október 29-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A Baranya megyei Rózsafán öt független jelölt közül Németh Norbertet választották polgármesterré - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a nagypeterdi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület november végén feloszlatta magát. Borsos Kinga közlése szerint

Németh Norbert 69,

a korábban Fidesz-KDNP-s jelöltként megválasztott, de a vasárnapi voksoláson a településvezetői tisztségért függetlenként újraindult Bogdán László 44 szavazatot kapott. Király Attilára 37-en, Szomor Nikolettre 26-an, Szőlősi Csabára 9-en voksoltak. A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak - jelezte Borsos Kinga. A négy képviselői helyet független jelöltek nyerték - tette hozzá.

Most adásban
Téma: Jó gyakorlat munkacsoport kezdte meg működését a budapesti kormányablakokban – Domokos Péter igazgató
Ezt követő adásaink