Belföld
Már mintegy 260 jelöltet vettek nyilvántartásba a bizottságok
MTI Kép: Nemzeti Választási Iroda
2018. február 28.

Már több mint 650 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, közel 260-at már nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda szerda reggeli adatai szerint több mint 650 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 72 a Jobbik, 54 az LMP, 51 az MSZP-Párbeszéd, 40 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Összesen 49 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, közel 400.

A választási bizottságok mintegy 260 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek: nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP 106 jelöltjét, az MSZP-Párbeszéd 43 jelöltjét, az LMP 31 jelöltjét, a Jobbik 29 jelöltjét, a DK 11 jelöltjét, a Közös Nevező 2018 4 jelöltjét. Három-három nyilvántartásba vett jelöltje van az Együttnek, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak és a Magyar Munkáspártnak. Két-két nyilvántartásba vett jelöltje van az Aquila Pártnak, a Családok Pártjának, a Hajrá Magyarország! Pártnak, az Iránytű Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, a Momentum Mozgalomnak, a Net Pártnak, az Összefogás Pártnak, a Rend és Elszámoltatás Pártnak, valamint a Tenni Akarás Mozgalomnak. Nyolc további pártnak egy-egy jelöltjét vették nyilvántartásba.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Következő adásunk
Téma: Az Álomfejtés című darab bemutatása – Vendég: Kováts Kriszta színművész
Ezt követő adásaink