Közigazgatás
Egészségfejlesztési Iroda nyílhat a Mozgáscentrumban
OPH Kép: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ hivatalos facebook oldala
2018. március 5.

A Mozgáscentrum – amely tavaly év végén nyílt meg a VII. kerületben – hetente 300-350 embert mozgat meg. Az intézményben folyamatosak a fejlesztések, jelenleg egy Egészségfejlesztési Iroda létrehozására pályázik a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ – mondta Kanyik Csaba, a központ fejlesztési irodavezetője.

A Mozgáscentrum tavaly novemberben nyitotta meg kapuit a VII. kerületben a Lövölde tér 7. szám alatt. A helyi lakosok olyan ingyenesen igénybe vehető mozgásformák közül választhatnak, mint a gerinctorna, a kardiológiai torna, az alakformáló torna, a kismama torna, a senior torna, de van fittball tréning, latin fitt dance, modern tánc 5-8 éves gyermekeknek, autogén tréning-relaxáció, haladó thai chi, gyermekeknek lúdtalp és tartásjavító torna és női esztétikus tánc. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a programokat szakképzett oktatók vezetik.

Szükség van arra, hogy ingyenes mozgáslehetőséget biztosítsunk az erzsébetvárosiak számára, hetente 300-350 embert mozgat meg a Mozgáscentrum

– hangsúlyozta Kanyik Csaba.

Az intézmény az egészségtudatos magatartás érdekében rendszeresen szervez családi napokat. A fiatalokat és időseket koleszterinszint-méréssel és vércukorméréssel várják. A nagyobb gyermekeknek arcfestéssel és kézműves tevékenységgel, az óvodásoknak sorversenyekkel készülnek a szervezők.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ benyújtott egy pályázatot, amely a Mozgáscentrumban üzemelő Egészségfejlesztési Iroda létrehozására irányul. Az intézmény kötelező feladatként koordinálná a szűrővizsgálatokat, továbbá a kerületi iskolák és munkahelyek egészségfejlesztéssel foglalkozó rendezvényeit szervezné és bonyolítaná le. Ezen kívül a jövőbeli tervek között szerepel a kisgyermeknek szánt programok fejlesztése.

A Mozgáscentrum hétköznapokon 8-18 óra közt várja az érdeklődőket.

Téma: Mozgáscentrum Erzsébetvárosban
Vendég: Kanyik Csaba fejlesztési irodavezető, Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Következő adásunk
Téma: Az Álomfejtés című darab bemutatása – Vendég: Kováts Kriszta színművész
Ezt követő adásaink