Külföld
Meghaladta a 15 milliárd dollárt tavaly az orosz fegyverexport
MTI Kép: Reuters / Maxim Shemetov
2018. március 5.

Meghaladta a 15 milliárd dolláros értéket 2017-ben az orosz fegyverexport - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadiipari együttműködési tanács hétfőn megtartott moszkvai ülésén.

Putyin hangsúlyozta, hogy

Oroszország továbbra is a világ egyik legjelentősebb fegyverexportőre és a kivitel az elmúlt három évben folyamatosan nőtt.

Beszámolója szerint tavaly csaknem megduplázódott és elérte a 16 milliárd dollárt a "hadiipari együttműködésről" megkötött szerződések értéke,

a megrendelési portfólió pedig összességében meghaladja a 45 milliárd dollárt.

Putyin kifogásolta, hogy "harmadik országok" példátlan és nyílt nyomást gyakorolnak a vásárlókra az orosz konkurenciának a globális fegyverpiacról történő kizárása érdekében. Méltatta, hogy az orosz hadiipar még "a politikai provokációk és a gazdasági diverziók közepette" is hatékony maradt. Állítása szerint az ágazat sohasem helyezi a kereskedelmi hasznot a globális biztonság elé és betartja a szerződések és a nemzetközi jog által diktált kötelezettségeit.

Kapcsolódó cikkek
Putyin egyedülálló fegyverrendszerek kifejlesztéséről tett bejelentést

Az elnök szerint az új fegyverrendszerek nem sértik a meglévő fegyverzetkorlátozási egyezményeket.

Most adásban
Téma: Március 7-én tartották meg a Kőbányai Szenior Ki mit tud? gálaműsort Tájékoztat: Kovács Róbert, polgármester; Stricht Lászlóné Mácsik Terézia; Keresztes Sándor; Győri Irén; Csonka Sándorné; Galambosi Ila – Kovács Róbert polgármester; Stricht Lászlóné Mácsik Terézia; Keresztes Sándor; Győri Irén; Csonka Sándorné; Galambosi Ila
Ezt követő adásaink