Kultúra
Mátyás-kiállítás nyílik a Pozsonyi Magyar Intézetben
Balassi Intézet
2018. március 6.

A maga nemében egyedülálló műtárgy-kompozícióval mutatja be Hunyadi Mátyás életét a Mátyás király – Mecénás és katona című tárlat, amely március 7-én nyílik meg a Pozsonyi Magyar Intézetben. A különleges kivitelezésű, több darabból álló réz-, acél- és vászon installáció történetmeséléssel idézi meg az igazságos király életének főbb motívumait.

A Merényi Zoltán és Somodi András által megálmodott, a maga nemében egyedülálló műtárgy-kompozíció különleges, a XXI. századra is reflektáló módon mutatja be Hunyadi Mátyás életét. A nagyszabású acél-réz installációt merített papír és fa elemek bővítik, s olyan, együtt ritkán emlegetett szerzők, – mint Bajcsy-Zsilinszky Endre, Berzeviczy Albert, Fraknói Vilmos, Kardos Tibor, Kubinyi András, Szathmáry László – szövegei egészítik ki, amelyek felidézik Mátyás király életének főbb motívumait.

A Magyarság Háza Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. gondozásában megvalósuló, a Pozsonyi Magyar Intézetben március 23-ig megtekinthető kiállítást Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitja meg.

Következő adásunk
Téma: Az Álomfejtés című darab bemutatása – Vendég: Kováts Kriszta színművész
Ezt követő adásaink