Gazdaság
Rég nőtt ennyire a kiskereskedelmi forgalom
MTI Kép: Pixabay
2018. március 6.

A magasabb bérek és az alacsony munkanélküliség is növelték a kiskereskedelem forgalmát az utóbbi időszakban – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.


Januárban a változatlan áron számolt kiskereskedelmi forgalom 7,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Csaknem két éve, 2016 februárja óta nem nőtt ennél nagyobb ütemben a kiskereskedelmi forgalom.

Pomázi Gyula erre reagálva elmondta, amellett, hogy több pénze van az embereknek és többen is dolgoznak, az is megfigyelhető, hogy sokkal tudatosabban vásárolnak.

Hozzátette, hogy az emberek ezzel párhuzamosan több szolgáltatást vesznek igénybe, és jól teljesít a turizmus is.

Most adásban
Téma: Óvodafejlesztések szerte a Kárpát-medencében – Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa