Közigazgatás
Kisfilmek tájékoztatnak a választási és a népszavazási ügyekről
MTI Kép: Kúria
2018. március 7.

A Kúria új tájékoztató kisfilmek segítségével ismerteti, miként történik a panaszok intézése, és hogyan zajlik a választási és a népszavazási ügyek felülvizsgálata a legfőbb bírói fórumon.

Panaszügyek folyamata a Kúrián és Választási – Népszavazási ügyek a Kúrián címmel rövidfilmek készültek. Az ötperces videók arról tájékoztatnak, hogy a panaszügyek esetében miként jár el a Kúria, illetve mi a folyamata a választási és népszavazási ügyek felülvizsgálatának.

A Kúria elnökének kezdeményezésére 2016-ban kezdődött az Új kisfilmek a honlapra elnevezésű projekt. A kezdeményezés célja olyan tájékoztató filmek készítése, amelyek hasznos alapinformációkat tartalmaznak a Kúria tevékenységéről azoknak az állampolgároknak és jogi képviselőiknek, akik a legfelsőbb bírói fórumhoz kívánnak fordulni. A kisfilmek a gyakori kérdésekre is közérthető válaszokat adnak.

A Választási – Népszavazási ügyek a Kúrián és a Panaszügyek folyamata a Kúrián című kisfilmek itt nézhetők meg. A korábban készült tájékoztató kisfilmek pedig itt érthetők el.

Kapcsolódó cikkek
Kúria: lehet népszavazást tartani a 3-as metró akadálymentesítéséről

A választópolgároknak arról kell dönteniük, kívánják-e, hogy a metrófelújítás során teljes körű akadálymentesítés történjen az összes állomáson.

Darák: a Kúria számára 2017 a felkészülés éve volt

2018-ban hatályba lép az új polgári és az új közigazgatási perrendtartás - mondta a legfelsőbb bírói testület elnöke.

Darák: az igazságügyi reform egyik legnagyobb sikere a joggyakorlat-elemzés

Ennek a rendszernek a bevezetése lehetővé teszi, hogy általános jelleggel foglalják össze a hazai joggyakorlat egyes részterületeit – mondta a Rádió Orientnek a Kúria elnöke.

Most adásban
Téma: Nyolcadik alkalommal rendezték meg az „Adjunk a húroknak és adjunk a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet – György István, fővárosi kormánymegbízott és Póka Egon Benedek, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója
Ezt követő adásaink