Külföld
Magyarország érdeke a keleti partnerségi program erősítése
MTI Kép: MTI/KKM
2018. március 7.

Magyarország elkötelezetten támogatja a keleti partnerségi programot, vagyis a korábban „keletieknek” minősített, az európai perspektíva mellett elkötelezett országok törekvéseit végig a lehető leghatározottabban támogatja – ezt tette világossá szerdán chisinaui látogatásán tárgyalópartnerei számára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki telefonon nyilatkozott az MTI-nek.

Szijjártó Péter tárgyalt Tudor Ulianovschi külügy- és európai integrációs miniszterrel, aki nemrég vette át a tárca vezetését, fogadta őt Igor Dodon államfő és Iurie Leanca európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes is.

„Szomorú folyamatnak gondoljuk a britek kilépését, és azt a tényt, hogy az Európai Unióban kevesebben leszünk ezentúl” – mondta Szijjártó Péter. Kifejtette, hogy az EU akkor tud erősebb lenni, ha a saját határain túl tud tekinteni a szó szoros értelmében, és azokkal az országokkal, amelyek az európai integráció felé igyekeznek, stratégiai és hatékony együttműködést tud kiépíteni mind politikai, mind gazdasági szempontból.

Magyarország érdeke a keleti partnerségi program erősítése, és érdeke, hogy Moldova a program éllovasaként minél kézzelfoghatóbb európai integrációs perspektívát kapjon – tette hozzá a miniszter.

Most adásban
A Zala Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink