Közigazgatás
Újabb energetikai felújítás zárult le Békésben
Békés Megyei Kormányhivatal Kép: BMKH
2018. március 8.

A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály felújított épületét adták át a Széchenyi 2020 program keretein belül, 2018. március 6-án.

Az ünnepélyes átadón Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, fontos, hogy a megyének népességmegtartó ereje legyen, amelyhez szükség van a foglalkoztatásra, a biztonságra és egy jó szakképzési stratégiára.

Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város szociális tanácsnoka ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy jelenleg a legnagyobb kihívást a térségben jelentkező munkaerőhiány mérséklése és a megye munkaerő megtartó képességének növelése jelenti.

Horváth Tamás, területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár átadóbeszédében elmondta, hogy immár 8 éve vesz részt a kormányhivatalok irányításában; s ez idő alatt számos eredmény született, amelyeket kronologikusan felsorolt. Hozzátette, az integrációk és átszervezések kapcsán számos eljárásjogi szabály is egyszerűsödött.

Az épületen megtörtént 1.610 m2 homlokzat, 158 m2 bitumenes lemezszigetelés, 158 m2 utólagos hőszigetelése lapostetőn, valamint 620 m2 utólagos hőszigetelés alulról hűlő födémen. A korszerűtlen nyílászárókat 127 db 3 rétegű üvegezéssel ellátott műanyag ablakokra, 6 db fa tetősík ablakra, valamint 7 db hőszigetelt alumínium bejárati ajtóra cserélték. Fűtéskorszerűsítéshez a régi kazánokat 2 db új 60 kW-os teljesítményű kondenzációs kazán váltotta fel. A radiátorokra felszerelt 97 db beszabályozott termosztatikus szelepek a helyiségek állandó hőmérsékletéről gondoskodnak, így elkerülhető lesz a helyiségek alul- vagy túlfűtése. Az épület tetejére telepített 55,38 kW teljesítményű, 213 db panelből álló napelemes rendszer üzemeltetése jelentős villamos energia megtakarítást eredményez. A projekt eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épület áll majd a hivatalba betérő állampolgárok rendelkezésére.

Most adásban
Téma: Ünnep előtti ellenőrzések a Jászságban – Lipták Gergely osztályvezető, Fogyasztóvédelmi Osztály és Tóth Sándor osztályvezető, Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztály
Ezt követő adásaink