A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya hasonlóan a tavalyi évhez, idén is kiemelt figyelmet fordít a Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszerben, valamint a Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszerben szerepelő veszélyes, letiltott termékek ellenőrzésére.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a hivatal kiemelten fontosnak tartja, hogy a legkisebbek kezébe biztonságos és az egészségükre veszélytelen játékok és használati tárgyak kerüljenek. A családok érdekében tett intézkedéseknél a kormányhivatal munkatársai mindig körültekintően és szigorúan járnak el.

Így a 2018. január 1. óta lefolytatott ellenőrzések során a hatóság többféle játék baba, kisgyermek szandál, játék babakocsi, sellőt formázó játék baba, fényfüzér forgalmazását tapasztalta. A termékek forgalmazása kínai üzletekben és kisebb játékboltokban történt.

A termékek további forgalmazását a Pest Megyei Kormányhivatal megtiltotta, a forgalomból kivonta és visszahívja, valamint a gazdasági szereplőket fogyasztóvédelmi bírsággal sújtja.

A veszélyes termékekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat: