Gazdaság
Sikerrel zárult az Állami Karrierexpó
OPH Kép: Horváth Fanni OPH
2018. május 16.

Több mint kétezren látogattak ki a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol 26 állami vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szerv várta az érdeklődőket május 16-án. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerültek fókuszba.

Budapest Főváros Kormányhivatala és a Stratégiai és Közszolgáltató Vállalatok Országos Szövetsége (STRATOSZ) a MÁV Zrt.-vel közösen első alkalommal szervezte meg az állásbörzét.

Az, hogy minél többen legyenek jelen a munkaerőpiacon, nemcsak egy egyén vagy egy család számára fontos, hanem az egész nemzetgazdaság szempontjából is stratégiai kérdés – mutatott rá György István. A fővárosi kormánymegbízott kiemelte: Az ország állapota is tükrözi, hogy

ma már több mint 750 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben.

Az Európai Unió elvárása a tagországok felé, hogy a foglalkoztatottsági rátájuk 2020-ra érje el a 75 százalékot, ehhez pedig már közel járunk, hiszen

országosan 73,8 százalékos, a fővárosban pedig 74,2 százalékos a foglalkoztatottak aránya

– közölte György István.

Forrás: OPH/Horváth Fanni

Pelcz Gábor, a STRATOSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy a hagyományteremtő szándékkal megszervezett Állami Karrierexpó célja a munkaerőhiány csökkentése. Mint mondta, a rendezvény jó lehetőség arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni kívánók lehetőségeit széles spektrumban mutassák be az állami tulajdonú cégek.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy napjainkban

minden gazdálkodó számára az egyik legnagyobb kihívást a munkaerő megszerzése és megtartása jelenti.

Mint mondta, az állami vállalatok és közszolgáltató szervezetek a munkaerőért folytatott küzdelemben a működési környezet sajátosságai miatt mindenképpen nagyobb kihívással néznek szembe.

Szerencsegömb a Szerencsejáték Zrt. standjánál
Forrás: OPH

Hozzátette:

Az állásbörze célja, hogy megmutassa az állami vállalatok által nyújtott olyan előnyöket, mint a munkahely biztonsága, a kiszámítható életpálya, a továbbtanulási lehetőségek.

Az állami vállalatok őrzik hagyományaikat, értékeiket, kiemelt feladataik vannak, de folyamatosan megújulnak. A karrierexpón megjelenő több mint 2000 álláshely komoly tartalommal bír – mutatott rá az elnök-vezérigazgató.

A szervezők a nap folyamán önéletrajzírási tanácsadással, személyiségelemzéssel és a vállalatok bemutatását segítő aktivitásokkal várták az érdeklődőket.

Most adásban
Téma: A madárodúk kihelyezésének jelentősége – Dömötör István alpolgármester