Belföld
Dávid Ilona: a vasútnak versenyképes alternatívát kell nyújtania
MTI Kép: Pixabay
2018. május 17.

A vasúti személy- és áruszállításnak versenyképes alternatívát kell nyújtania a közúti közlekedéssel szemben, ehhez pedig szükség van a vasút digitalizációjára, a járműpark további korszerűsítésére és a szakképzett munkaerő megszerzésére, megtartására - mondta Dávid Ilona, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a HUNGRAIL Vasútakadémia tavaszi konferenciájának megnyitóján csütörtökön Budapesten.

A célok elérése érdekében növelni kell a vasúti forgalom részarányát, valamint a jelenleg 3500 kilométeres villamosított szakasz hosszát - közölte Dávid Ilona.

mav.hu

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára elmondta, hogy a MÁV Zrt. és a GYSEV együttesen több mint 40 ezer munkavállalót foglalkoztat. Az államtitkár szólt arról is, hogy a magyar tulajdonban lévő vasúttársaságok árbevétele 2017-ben meghaladta a 600 milliárd forintot, az alágazatnak a központi költségvetés tavaly a fejlesztésekre és a bevétellel nem fedezett költségek megtérítésére 300 milliárd forintot biztosított.

Következő adásunk
Téma: Az első balatoni gőzhajó 1846. szeptember 21-én indult útjára – Miklós Tamás szakmai igazgatója, Balatonfüredi Városi Helytörténeti Gyűjtemény
Ezt követő adásaink