Közigazgatás
Horvát-Magyar Szakmai Konferencia Kaposváron
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal
2018. május 17.

A Somogy Megyei Kormányhivatal a horvátországi Muraköz megye, valamint Eszék-Baranya megye Közigazgatási Hivatalával partnerségben, az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból biztosított támogatást nyert el a horvát-magyar, határon átnyúló közigazgatási kapcsolatok fejlesztése céljából.

A projekt Magyarország oldaláról a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága, horvát részről a Közigazgatási Minisztérium szakmai támogatásával valósul meg.

A projekt fő célja egyfelől a közigazgatás-fejlesztés terén történő tapasztalatcsere, másfelől a határon átnyúló közigazgatási eljárások, szolgáltatások fejlesztése.

A projekt keretében 2018. május 17-én és 18-án a Somogy Megyei Kormányhivatal szakmai konferenciát szervezett, amelynek célja a határon átnyúló közigazgatási folyamatok, eljárások hatékonyabb megvalósítása, az államigazgatási szervek közötti kölcsönös tapasztalatcsere és tanulás is.

A rendezvényen Neszményi Zsolt kormánymegbízott a horvát projekt partnereket köszöntötte, majd Borhi Zsombor alpolgármester mondta el köszöntő szavait.

Szakmai előadást tartott Boldog Ellenberger Szilvia, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese a kormányablakok működéséről, a legújabb fejlesztésekről, a tudástár létrehozásáról és annak alkalmazásáról.

A konferencia lehetőséget adott a két ország szakembereinek közös munkabeszélésre is, továbbá a nap folyamán megtekinthették a kaposvári Kossuth téren található kormányablakot, valamint a városban állomásozó mobil kormányablakot is.

A horvát vendégek tanulmányútjuk 2. napját Budapesten folytatják, ahol a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szintén szakmai előadásokat hallgathatnak meg, valamint ellátogatnak a Parlamentbe.