Közigazgatás
Német delegáció járt Debrecenben
Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kép: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
2018. június 14.

A németországi Szász-Anhalt tartományból tizenegy fős delegáció érkezett a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz. A német fél célja, hogy közös projekteket valósítson meg a megyében működő szervezetekkel többek között az oktatás, az energetika és az egészséges életmód területén.

A német delegáció tagjaként Debrecenbe érkezett a Szász-Anhalti Fejlesztési Bank képviselője, Börde megye, Ostenburg város, a Szász-Anhalti Oktatási Minisztérium, illetve három általános és középiskola munkatársa is. A német partnerek előzetesen kidolgozott projektötletekkel érkeztek, melyeken a különböző Hajdú-Bihar megyei szereplőkkel dolgoztak együtt Debrecenben.

A látogatás részeként projektfejlesztő szemináriumot tartottak, amelyen a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSZC), a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával, a LENERG Energia Ügynökséggel, INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökséggel, a Hajdúböszörményi Önkormányzattal, a Debreceni Egyetem Világgazdasági és Nemzetközi Üzleti Tanszékével, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szoboszlói Úti Általános Iskolával és az Árpád Vezér Általános Iskolával közösen beadandó pályázatokról tárgyaltak. Ezek témái többek között „Iskola és mozgás”, „ESCO vállalkozások és energiaszövetkezetek”, „Megújuló energiai oktatási és bemutató központ”, „Fenntartható mobilitás a vidéki területeken”, „Fitten és egészségesen a mindennapi iskolai életben” vagy „Egészséges ételek és fenntartható gazdaság”.

A tervezett projektek leghamarabb jövőre indulhatnak.

Következő adásunk
Téma: Óvodafejlesztések szerte a Kárpát-medencében – Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa
Ezt követő adásaink