Közigazgatás
A kooperáció erősödésében bíznak Csongrádban
OPH/Csongrád Megyei Önkormányzat Kép: Csongrád Megyei Önkormányzat
2018. július 12.

Kiemelt gazdaságfejlesztési célkitűzés, hogy fejleszteni és támogatni kell a hazai vállalkozásokat a technológiai változások kezelésében. Ezért is jött létre klasszikus gazdaságfejlesztési minisztériumként az ITM, amely egy szervezeti keretbe vonja a kritikus infrastruktúrát meghatározó és alakító szakpolitikákat, így erős eszközrendszerrel rendelkezik céljai megvalósításához.

Az alapvető szándék a hazai tulajdonú gazdaság versenyképességi feltételeinek megteremtése, amelynek végül az egy munkavállalóra jutó kifizetett bérben és az életkörülmények javulásában is meg kell jelennie.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint idei második ülését tartotta a Vállalkozásfejlesztési Tanács 2018. június 25-én, ahol elhangzott, hogy a magyar kormány álláspontja az, hogy a mikro- és kisvállalkozásokat támogatni kell a globális megatrendekre való reagálásban, a technológiai és a generációs változások menedzselésében.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU közös, 2016. áprilisa óta futó TRINNO (TRadíció az INNOváció jegyében) elnevezésű projektjének célja megegyezik a fentiekkel: a működő vállalkozások innovációs és digitális versenyképességének javítását szeretnék elérni.

A projekt félidejénél a partnerek regionális akcióterveinek létrehozása elkezdődött, a külföldről adaptálható jó gyakorlatok megismerése folyamatban van.

A Csongrád megyei partnerek nagy várakozással tekintenek az új minisztérium működésére, melytől a jövőbeni kooperáció erősödését remélik.

‒ hiszen napjainkra az innovációs és a technológiai naprakészség gazdasági ágak mindennapjait meghatározó, megkerülhetetlen tényezői lettek a világgazdaságnak

Az 5 éves projekt (2016. április és 2021. március között) az INTERREG Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

További információk a TRINNO projektről itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek
Horvát-Magyar Szakmai Konferencia Kaposváron

Az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében kezdődött a kétnapos esemény.

Félidejénél tart a SULPiTER program

Az európai uniós finanszírozással megvalósuló projekt középpontjában a közlekedés és a zöldenergia kapcsolata áll.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink