Kultúra
A Saaremaai Operafesztivál vendége a Magyar Állami Operaház
MTI Kép: Pixabay
2018. július 24.

A Figaro házassága, a Traviata és A cigánybáró mellett magyar-olasz gálaesttel is bemutatkozik a Magyar Állami Operaház szerdától szombatig az észtországi Saaremaa szigetén.

A sorozat szerdán Mozart Figaro házassága című vígoperájával kezdődik, Galgóczi Judit klasszikus rendezésében a főbb szerepeket Cser Krisztián, Rácz Rita, Szegedi Csaba, Miksch Adrienn, Szvétek László, Balga Gabriella és Szappanos Tibor alakítják - tájékoztatta az Operaház az OrientPress Hírügynökséget közleményében.

Magyar Állami Operaház

Másnap Verdi Traviatáját Anger Ferenc színrevitelében tekintheti meg a közönség Pasztircsák Polina, Boncsér Gergely és Kelemen Zoltán főszereplésével.

Pénteken a Szinetár Miklós rendezte A cigánybáró látható Boncsér Gergely, Zavaros Eszter, Wiedemann Bernadett, Rőser Orsolya Hajnalka, Szvétek László és Hábetler András előadásában.

A fesztivált is záró magyar-olasz gálaesten Erkel, Kodály és Verdi művei csendülnek fel az Opera szólistáinak közreműködésével. Az Opera együtteseit A cigánybáró kivételével minden este Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli, míg ifjabb Johann Strauss művét Dénes István dirigálja.

A csaknem 2000 fő befogadására képes, fedett nézőtérrel övezett színpadon 1999 óta rendezik meg a Baltikum legnépszerűbb operafesztiválját, ahol az elmúlt években többek közt a New York-i Black American Opera, a moszkvai Helikon Opera, a Teatro di Milano és a Wroclawi Opera együttesei is felléptek. Idén a Sanghaji Opera mellett a Magyar Állami Operaház kapott meghívást a fesztiválra, ahová 8 kamionnal, csaknem 200 fős stábbal érkezik a magyar társulat.

Következő adásunk
A Pest Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink