Kultúra
Magyar alkotás nyert Várnában
Magyar Nemzeti Filmalap  Kép: Szlovák Judit
2018. szeptember 1.

Sándor Pál filmje, a Vándorszínészek nyerte a várnai nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Aphroditét péntek este Bulgáriában. „Love is Folly” címmel immár 26. alkalommal rendezték meg a szerelemesfilmek seregszemléjét a Fekete-tenger partján.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a „Love is Folly”, azaz „A szerelem bolondság” címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját a tengerparti üdülővárosban. A seregszemle évről-évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet, mely Bulgária jeles kulturális eseménye, idén augusztus 24. és szeptember 2. között rendezik meg.

Vándorszínészek

Sándor Pál Vándorszínészek címmel készült legutóbbi filmje egy maroknyi csepűrágó megható és szórakoztató története. A 19. században játszódó, és igazi sztárszereposztással – Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila, Nagy-Kálózy Esztert, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter – készült road movie főhősei bohém komédiások.


A film előzetese itt tekinthető meg, a Love is Folly fesztiválról további információ itt található.

Következő adásunk
A Pest Megyei Kormányhivatal rádiós híradója
Ezt követő adásaink