Belföld
Elkezdődött a„Brave Warrior 2018”
Honvedelem.hu/OPH/MTI Kép: Fotó: Bodnár Boglárka
2018. október 2.

Többnemzeti harcászati gyakorlaton vesznek részt a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a bakonyi lő- és gyakorlótéren. Az idei „Brave Warrior 2018” többnemzeti harcászati gyakorlaton a Magyar Honvédség katonái mellett amerikai, brit, horvát illetve szlovák fegyveres erők szárazföldi alegységei is jelen vannak ‒ számolt be a honvedelem.hu.

A NATO számára felajánlott MH Zászlóalj Harccsoport készenlétének ellenőrzésére történő felkészülés része a mostani bakonyi gyakorlat, ami szeptember 22-én kezdődött és október 5-én ér véget. A két hét alatt a részt vevő nemzetek több, mint 1300 katonája lövészeteken és harcászati kiképzéseken vesz részt és közel 300 technikai eszközt használ.

Brave Warrior 2018 többnemzeti harcászati gyakorlat Veszprém közelében
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A „Brave Warrior 2018” gyakorlat célkitűzése a Magyar Honvédség képességeinek továbbfejlesztése és a nemzetközi környezetben megvalósuló gyakorlás.

Most adásban
Téma: Átadták a Gazdagréti Védőnői Szolgálatot Újbudán – Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere, Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője, Debreczeni Rita vezető védőnő és Kóti Tamás főigazgató, Szent Kristóf Szakrendelő
Ezt követő adásaink