Kultúra
Nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár Budapesten
Art Market Budapest Kép: Art Market Budapest
2018. október 12.

Négy kontinens 25 országából 100 kiállítót, kiemelkedő nemzetközi személyiségeket lát vendégül idén az Art Market Budapest.

Rendkívüli nemzetközi érdeklődés övezi a regionális vezető pozícióját 2018-ban tovább erősítő budapesti művészeti vásárt és az ahhoz kapcsolódó eseményeket. Az Art Market Budapest Közép- és Kelet-Európa első számú és Európa egyik számottevő nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáraként 2018. október 11-14. között Budapestre irányítja a nemzetközi művészeti világ, a műtárgypiaci szereplők és a kultúra iránt érdeklődő hazai és külföldi közönség figyelmét.

Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti válogatása 4 kontinens 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a budapesti Millenáris épületeiben. Az idei évben Közép-Európa művészete illetve a fotográfia kerül fókuszba: az Art Market Budapest által kezdeményezett VISEGRAD CONTEMPORARY kulturális fesztivál a Millenáris mellett további budapesti helyszínek bekapcsolásával ad bepillantást a Visegrádi Csoport országainak művészeti választékába, az ART PHOTO BUDAPEST pedig a Millenáris egy teljes kiállítási csarnokában kínál Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként gazdag látnivalót a közönségnek.

A CAFe Budapest Fesztivállal és Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség is hozzájárul ahhoz, hogy az Art Market Budapest idején fővárosunk Európa legvonzóbb kortársművészeti vásár- és fesztiválvárosa, az igényes kultúrafogyasztók kihagyhatatlan úti célja legyen.

Most adásban
Téma: Élő farsangi népszokások – Csonka-Takács Eszter igazgató, Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága
Ezt követő adásaink