Belföld
Kövér Cinkék Napja a Budakeszi Vadasparkban
Budakeszi Vadaspark/OPH Kép: Pixabay.com
2018. november 9.

November 10-én a téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács készítés és kisállat tréningek is várják a látogatókat.

November 10-én a Budakeszi Vadaspark szezonális programján az érdeklődők a téli madáretetéssel és madárvédelemmel kapcsolatos, leghasznosabb mikénteket és hogyanokat tudhatják meg első kézből, a vadasparkba rendszeresen visszatérő Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület szakértőinek jóvoltából. Az előadás után interaktív foglalkozás keretein belül faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készíthetnek a látogatók, amit haza is vihetnek majd.

Az előadás és a közös alkotás után a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a „Madárbarát kert” tanösvény bejárásra is lehetőség nyílik, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak majd.

„Madárbarát kert” tanösvény nyílt a Budakeszi Vadasparkban 2017. május 13-án
Forrás: Budakeszi Vadaspark

A Kövér Cinkék Napja részletes programja:

10.00-16.00 Pangea Kulturális és környezetvédelmi Egyesület előadásai és Madárkalács készítés

10.00 Kisállat tréning: mosómedve

11.00 A madarak védelmében: előadás a színpadon

12.00 Kisállat tréning: aranysakál

13.00 A madarak védelmében: előadás a színpadon

14.30 Kisragadozó látványetetés.

Kapcsolódó cikkek
Baglyok a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkban a baglyok háza táján idén ősszel sok újdonság történt.

A hazai erdővagyonról tanulhatnak a látogatók a Budakeszi Vadasparkan

Október közepén az idei év fafaját, a virágos kőrist bemutató, interaktív és különleges fajleíró táblával ellátott padot létesített a látogatóknak.

Elismerésben részesült a Budakeszi Vadaspark

„Az év családbarát ökoturisztikai élménye” címet az infrastrukturális fejlesztésekkel, valamint a családoknak szóló programkínálatával érdemelte ki.

Most adásban
Téma: Átadták a Gazdagréti Védőnői Szolgálatot Újbudán – Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere, Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője, Debreczeni Rita vezető védőnő és Kóti Tamás főigazgató, Szent Kristóf Szakrendelő
Ezt követő adásaink