Közigazgatás
Idén is segítik a vállalkozóvá válást Baranyában
Baranya Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay
2018. november 9.

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta minden évben kicsit megújítva, az aktuális munkaerőpiaci helyzethez igazítva – szakmai partnereivel közösen – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal - olvasható a hivatal közleményében.

A tájékoztatás szerint az idei évben ismét lehetőséget kapnak azok a regisztrált álláskeresők, akik vállalkozást indítanának, hogy pályázzanak a nagy hagyományokkal rendelkező programba, melyben

ezúttal 20 fő vehet majd részt.

Mint írják, a Baranya Megyei Kormányhivatal a program keretében képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással is segíti a vállalkozóvá válást. A hazai forrásból megvalósuló Önindító 2018 program fontos eleme az 550 órás komplex – elméleti és gyakorlati – vállalkozóvá válási képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. Emellett

a résztvevők a program teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, illetve vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő 2 millió forintos tőkejuttatásra pályázhatnak.

A program 2018. december 1. napjától 2019. november 30. napjáig tart. Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet 2018. november 20-ig.

A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán - áll a közleményben.

Most adásban
Téma: "Legyen TERED" mintaprojekt – Molnár István Jenő főosztályvezető-helyettes, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT)
Ezt követő adásaink