Kultúra
Medveles napokat tart a Budakeszi Vadaspark
vadaspark-budakeszi.hu/OPH Kép: Budakeszi Vadaspark
2017. január 29.

Meddig tart a téli álom? Milyen erőfeszítések szükségesek egy csupor méz megkaparintásához? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kapnak a gyermekek február 1 ‒ 3. között, a Medveles programokon ‒ olvasható az intézmény weboldalán.

Mint írják, a népi hagyomány szerint a téli álmából ébredő medve február 2-án jön ki a barlangjából: ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor azon nyomban visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél. Azonban ha borús időre ébred, úgy a mancsaival kitörli az álmot a szemeiből és elindul táplálék után, ami azt jelenti, hogy hamarosan vége a télnek, s közeleg a tavasz.

A Budakeszi Vadaspark hagyományos Medveles napjain ismét Móric, a Budakeszi Vadaspark többmázsás lakója kerül a program középpontjába. Február 1‒3. között az óvodások és iskolások sok érdekességet tudhatnak meg az állatról, a csoportok először medvekifutó mellett tartott előadáson veszenek részt, ezt követően pedig interaktív foglalkozások és játékok során ismerkednek meg közelebbről a medvékkel.

Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medveles programra.

-