Kultúra
X. Luxemburgi Költők Tavasza -Lackfi János képviseli hazánkat
Balassi Intézet/OPH Kép: pixabay.com
2017. március 30.

Március 31. és április 2. között rendezik meg a X. Luxemburgi Költők Tavasza fesztivált, amelyen idén Lackfi János képviseli Magyarországot. A költő a rendezvényt megelőzően, március 30-án Kutyából szalonna című kötetéből olvas fel a Balassi Intézet - Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatán.

Mint írják, idén tízedik alkalommal rendezik meg a Luxemburgi Költök Tavasza fesztivált, amely közismert európai kortárs költőknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. Lackfi János ebből az alkalomból érkezik a Brüsszeli Balassi Intézetbe, ahol március 30-án 6-14 évesek gyerekekhez szóló Kutyából szalonna című kötetéből (melynek számos versét a Kaláka együttes zenésített meg) ad elő néhány verset.

A X. Luxemburgi Költők Tavasza rendezvényen március 31-én először a líra iránt érdeklődő fiatalokat, majd a felnőtt korosztályt invitálja irodalmi kalandozásra.

Árpilis 2-án a „Best of Printemps” záróműsor keretében a korábbi fesztiválok költői ismét találkoznak és olvasnak fel verseikből - áll a tájékoztatásban.

Most adásban
Téma: Őszi sport programok beharangozása és értékelése – Nagy István igazgató, Kocsis Sándor Sportközpont
Ezt követő adásaink