Közigazgatás
2020-ra digitális lesz a magyar oktatási rendszer
OPH Kép: ujbuda.hu
2017. június 8.

A teljes magyar oktatási rendszer digitális átalakítása megtörténik a következő 3 évben: 2020-ra minden hazai iskolában lesznek okostantermek a szükséges eszközparkkal együtt - emelte ki Deutsch Tamás. A miniszterelnöki biztos erről csütörtökön az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában beszélt, ahol Hoffmann Tamás polgármesterrel közösen adta át a XI. kerület hetedik okostantermét.

A következő három évben minden magyar iskola a közneveléstől a szakképzésen és egyetemeken keresztül a felnőttoktatásig a digitális oktatási és pedagógiai módszerek és lehetőségek helyszínévé válik – közölte Deutsch Tamás. A Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos kijelentette: az ehhez szükséges fejlesztések már megindultak.

2020-ra minden magyar iskolában elérhető lesz a szupergyors internet, és a wifihálózat országos fejlesztésével minden tanteremben elérhetővé is válik majd.

Az internet használatához szükséges eszközök és tananyagok beszerzésére is sor fog kerülni – mondta a politikus. Minden pedagógus ingyenes lehetőséget fog kapni arra, hogy ezen kompetenciáit fejlessze. Mindennek eredményeképpen teljesen át fog alakulni az oktatási rendszer, érdekessé és izgalmassá válik majd így az oktatás - fogalmazott Deutsch Tamás.

Az átadón Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere elmondta, az önkormányzat célja, hogy a kerület oktatási intézményeiben minél magasabb színvonalon folyjon a munka, és minél jobb körülmények között tanulhassanak a diákok. E cél elérésére az önkormányzat jelentős forrásokat fordít – mondta, majd hozzátette:

a pedagógusoknak pedig az a feladata, hogy ezekkel az eszközökkel izgalmasabbá és érdekesebbé tegyék a tanórákat.


A főváros XI. kerületének legújabb, immáron hetedik okostanteremének átadásán környezetvédelemről szóló tanórán a pedagógus és a diákok azt demonstrálták hogy milyen lehetőségeket rejtenek az új digitális eszközök, melyek segítségével azt mutatták be, hogy miként tudnak hozzájárulni akár ők is a fenntartható fejlődéshez.

Kapcsolódó cikkek
Integrációt segítő program indul újbuda iskoláiban

Az „Osztályfőnöki óra!” című program célja a fogyatékos emberekkel kapcsolatos szemléletformálás.

Megkezdődött az óvodaépületek energetikai korszerűsítése Újbudán

Újbuda Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében négy, a kerületben működő óvoda energetikai korszerűsítését végzi el a következő időszakban.

Hoffmann Tamás: Grosicsot a gondviselés tette példaképpé

-