Belföld
Apor Vilmos Közösségi Ház születik Budán
Ferences Sajtóközpont Kép: Ferences Sajtóközpont
2017. június 13.

Erdő Péter bíboros június 18-án, a 18 órai szentmisét követően áldja meg Budán, a XII. kerületben a Felső-Krisztinavárosi Plébánia új közösségi házát, melynek építési munkálatai befejeződtek.

A mai, építésekor ideiglenesnek gondolt plébániatemplom és a plébániaépület szomszédságában a múlt század negyvenes éveiben kezdődött a véglegesnek szánt grandiózus templom építése, de a háború meghiúsította a terveket. Az elkészült alapokra, vagyis az altemplomi részre a szocializmus évtizedeiben mindenféle ízléstelen toldalékokat emeltek, melyekbe üzletek, szolgáltatások, raktár és végül egy ige rossz hírű diszkó költözött.

Az ingatlant 1997-ben sikerült visszavásárolni és két évtized kemény munkájával megteremteni az anyagi és egyéb feltételeket a bíboros érsek által megáldásra kerülő egység felépítéséhez.

Az elmúlt húsz esztendőben, Györgydeák Márton plébános vezetésével az egyházközség lelki és fizikai értelemben megújult. Kívül-belül felújították a Keresztelő Szent János-templomot, bekerítették a tágas templomkertet és valóságos oázist alakítottak ki a templomot, a plébániát és a közösségi házat is magában foglaló, immár egységes ingatlanon. A közösségi ház műszakilag kész, de a berendezése és közvetlen környezetének parkosítása még hátra van.

Mintegy 600 millió forint értékben végeztek az utóbbi években felújítási és építési munkálatokat a plébánián. Az összeg jelentős részét a hívek adták össze, de támogatta a beruházásokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a XII. kerületi Önkormányzat.

Most adásban
Téma: A Bethlen Téri Színházban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját az Éles Gábor Trió – Éles Gábor blues zenész
Ezt követő adásaink