Belföld
Az askenázi főrabbival tárgyalt Orbán Viktor
kormany.hu Kép: kormany.hu
2017. július 6.

A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján csütörtökön az Országházban – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll. Hozzátette: a magyar zsidóság – a többi történelmi egyházhoz hasonlóan – minden lehetséges támogatásban részesül.

A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért – közölte Havasi Bertalan.

Kapcsolódó cikkek
Kóser vágóhidat adtak át Csengelén

Az üzem 260 embernek ad munkahelyet a hátrányos helyzetű településen.

Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus elnökével egyeztetett

Az izraeli miniszterelnök júliusban hazánkba látogat.

Most adásban
Téma: A foglalkoztatás helyzete a 2018. évi munkaügyi ellenőrzések alapján – dr. Bakos József főosztályvezető, Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály, Pénzügyminisztérium
Ezt követő adásaink