Közigazgatás
Új hivatali épületet adtak át a Dunaújvárosi Járásban
OPH
2017. augusztus 19.

Július elején új épületbe költözött a Dunaújvárosi Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztálya, ahol egyben a Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya is tart ügyfélfogadást. A nyugdíjkérelmek mellett a taj-ügyintézés és az EU-kártya kiadás is itt történik. A gördülékeny ügyintézés érdekében azonban újabb beruházás és költözés várható a Dunaújvárosi Járási Hivatal életében – mondta el Kovács Péter hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

A január elsejétől érvénybe lévő integrációt követően Fejér megye Dunaújvárosi járásában újabb változások léptek érvénybe a közigazgatás tekintetében, hiszen július harmadikától új épületben - a volt Bánki iskolában - kezdhette meg működését a Dunaújvárosi Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztálya. Az új épületbe való beköltözés lehetővé tette a nyugdíjbiztosítási feladatok járási szinten való ellátását, így az ezzel kapcsolatos kérelmek feldolgozását átvették a Székesfehérvári Járási Hivataltól, és - saját járásuk mellet - a Sárbogárdi járásra kiterjesztve látják el a feladatokat Dunaújvárosban. E munkakörhöz tartozik az öregségi nyugdíj megállapítása, a korhatár előtti ellátás, a baleseti nyugellátás és a hozzátartozói nyugellátás, a rokkantsági járadék meghatározása, illetve a nyugdíjazás előtti adategyeztetési eljárás tekintetében is ide fordulhatnak az érintettek - mondta el Kovács Péter hivatalvezető a Rádió Orient műsorában.

A családtámogatási feladatok kapcsán az új épületben érhető el az anyasági támogatás, a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátások, illetve a fogyatékossági támogatások igénylése. Továbbá itt kapott helyet a Székesfehérvári Járási Hivatal Egészségbiztosítási Osztályának kirendeltsége is. A szolgáltatás hetente egy alkalommal vehető igénybe Dunaújvárosban, ezzel is megkönnyítve a járásban élők életét, hiszen a taj-ügyintézés, az EU-kártya kiváltás, a hatósági bizonyítványok kiállításának kérvényezése, illetve pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés esetén is ide érdemes fordulni.

Kovács Péter elmondta:

a Családtámogatási Osztály munkájának megkezdése pozitívan hat az ügyfelekre, hiszen ezekben az esetekben korábban, legközelebb Székesfehérváron adhatták le kérelmeiket a környéken élők.

A közel jövő tervei között szerepel továbbá a járási hivatal új épületbe való költöztetése. A projekt jelenlegi állása szerint egy régi rendelőintézet felújított épületébe költözne be a járás kilenc szervezeti egységeközül hét, mivel a Kormányablak és a Foglalkoztatási Osztály jelenlegi helyén maradna. A költözés munkaszervezési okai mellett természetesen a fő cél az ügymenet egyre közelebb vitele az állampolgárok igényeihez.

Az egységes központi épület nem csak fenntartás tekintetében lenne gazdaságosabb, hanem csökkennének a postázási és közlekedési költségek is.

A kommunikációs elszigeteltség megszűnésével várhatóan felgyorsul majd az osztályok közötti információáramlás, ami minden bizonnyal az ügymenetek ellátásának idejét is megrövidíti. Megoldást jelentene továbbá a - jelenleg nehézésget okozó - helyettesítésre, ha egy épületben kapnának helyet a járás osztályai.

A tervek szerint az átadás és a beköltözés a jövő évben várható, így a rövidesen még minőségibb és komfortosabb ügyintézés vár a Dunaújvárosi Járási Hivatalban megforduló állampolgárokra - zárta szavait a hivatalvezető.Kapcsolódó cikkek
Palkovics: a kormány támogatja képzőhelyek létesítését

A Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári kampuszának fejlesztéséről szóló projekt nyitó rendezvényét tartották csütörtökön.

Egymást követik a beruházások a Székesfehérvári járásban

Az új kormányablak kialakításával párhuzamosan elkezdődött a járási törzshivatal épületének felújítása is.

Két új helyen várja ügyfeleit a Dunaújvárosi Járási Hivatal

A Társadalombiztosítási Osztály 2017. július 3. napjától a Dunaújváros, Bercsényi u. 2. szám alá költözik.

-