Belföld
Elindult a XXII. Magyar Borok Útja Rallye
OPH/Földművelésügyi Minisztérium Kép: Pixabay
2017. augusztus 25.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter közreműködésével indultak útjukra azok a rally-autók, amelyek végigjárják a XXII. Magyar Borok Útja Rallye útvonalát.

A verseny eddigi történetében először egy kevésbé látogatott területre, a Soproni Borvidékre is elautóznak a verseny résztvevői. Az útvonal érinti az Etyeki és a Pannonhalmi Borvidéket, de az autósok a Fertő-tó osztrák oldalára is átlátogatnak, hogy belekóstoljanak az ottani pincék nedűibe. Természetesen alkoholt kizárólag a kísérők fogyaszthatnak, a vezetőknek be kell érniük a helybéli gasztronómiai finomságokkal.

„A verseny résztvevői gyönyörű tájakat, hangulatos falvakat, kiváló borpincéket látogatnak meg útjuk során” – jelentette ki a versenyzőkhöz szólva a miniszter, aki egy korábbi futamon maga is részt vett. A rendezvény küldetése minden elemében nemes, hiszen a hazai borászatok gyarapodását, sikerét szolgálja. „Bízom abban, hogy ez a verseny erősíti a hazai borok iránti igényt, önök pedig tovább viszik a magyar borok jó hírét” – mondta az indulóknak Fazekas Sándor.

Most adásban
Téma: Állatbemutatók várták a gyerekeket az Ihász köz új játszó- és fitnesztere mellett – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink