Belföld
Díjak és a természet íze a Bakony Expon
Veszprém Megyei Kormányhivatal
2017. november 16.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Bakony Expot, a bakonyi ízek vásárát. November 10. és 12. között helyi termelők és kézművesek kínálták portékájukat a Veszprém Arénában.

A rendezvény célja többek közt a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása. Az Expo kínálatában helyet kaptak kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink, valamint a környékre jellemző ízvilág és kulináris finomságok is.

Az ünnepélyes megnyitóra pénteken került sor, ahol díjakkal is elismerték a kiváló vállalkozásokat, termelőket és kézműveseket.

A zsűri négy kategóriában díjazta a kiállítókat. Az élelmiszerek között a Falatnyi Pékség bizonyult a legjobbnak, kézműves termék kategóriában az Anika szappan, míg az innovatív termék kategóriájában a Nanett érdemelte ki az elismerést. A Verga Zrt. különdíjjal térhetett haza az eseményről.

Ital kategóriában a gyümölcs- és natúrlevek készítésével is foglalkozó Polgár Kertészet diadalmaskodott. A díjat Polgár Károly cégvezető, tulajdonos vette át Takács Szabolcs kormánymegbízottól.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink