Közigazgatás
Konferenciát tartottak a mediációról
Pest Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay.com
2017. november 27.

A Pest Megyei Kormányhivatal pártfogó felügyelői szolgálatának munkatársai előadást tartottak novemberben a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi Karának szervezésében megrendezett „Mediáció a magyar igazságszolgáltatásban” című konferencián.

A konferenciát Prof. Domokos Andrea a KRE ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője, egyetemi tanár nyitotta meg, majd előadást tartott többek között: Németh Zsolt a Legfőbb Ügyészség mb. osztályvezető-helyettes ügyésze, Villám Péter Pest Megyei Kormányhivatal Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály osztályvezetője, valamint Máté-Borbás Orsolya és Hegedüs Ervin pártfogó felügyelők.

A mediátori szerepkört Villám Péter osztályvezető a következőképpen összegezte a konferencián tartott előadásában:

a közvetítői eljárásokban a mediátor olyan segítőként van jelen az eljárásban, aki nem megoldást kínálva (erőltetve), hanem egy módszert alkalmazva támogatást nyújt abban, hogy a két egymásnak feszülő ember a folyamat végén konszenzusra tudjon jutni egymással.

A Pest Megyei Kormányhivatalban 2011 januárja óta működik a Pártfogó Felügyelői és Igazságügyi Osztály amelyben kiemelten kezelik a mediációs feladatokat.

-