Kultúra
„Adjunk a húroknak... és a rászorulóknak is!"
OPH Kép: OPH
2017. december 4.

Az idén hetedik alkalommal tartotta meg Adjunk a húroknak... és a rászorulóknak is! elnevezésű jótékonysági koncertjét György István fővárosi kormánymegbízott december elsején a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban (KÖSZI).

A karácsonyt megelőző ingyenes koncertekkel ebben az évben a kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozását, valamint a nehéz helyzetű gyerekeket támogatják a felajánlásoknak köszönhetően. A Póka Egon Experience és Sipeki Zoltán közreműködésével megrendezett koncerten a magyar és külföldi beat klasszikusai mellett újabb slágerek is felcsendültek.

A zsúfolásig megtelt KÖSZI-ben a lelkes közönséget köszöntve György István elmondta, hogy az előzetes felajánlásokból eddig 2,1 millió forint gyűlt össze, tavaly mintegy 3 millió forint folyt be jótékonysági célokra az adományozóknak köszönhetően.

A kormánymegbízott a Rádió Orientnek nyilatkozva elmondta, hogy az idei bevételből gyermekek átmeneti otthonai kapnak támogatást, a Bárka kőbányai intézmény szociális részlege, de immár harmadik éve elsősorban a nyári toboroztatásához járulnak hozzá, mert ezzel lehet a legtöbb családnak segíteni. Tavaly mintegy 170 család kapott gyermekenként 15 ezer forintot – mondta ‒, és volt olyan háromgyermekes család, akit így 45 ezer forinttal tudtak támogatni.

OPH

A kormánymegbízott beszélt arról is, hogy a koncert apropóján érkeznek a felajánlások, a támogatók között vannak kisebb cégek, nagy kőbányai multinacionális vállaltok, de számos magányszemély is jelentős összeggel járul hozzá a sikerhez.

2011 óta már 15 millió forint adomány gyűlt össze a koncerteken, amiből az elmúlt években közel 400 családnak segítettek a gyermekek táborozásában, vásároltak fitneszeszközöket és számítógépeket a kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonában élők számára, masszázsfoteleket, háztartási gépeket időseknek, segítették egy bölcsőde sószobájának kialakítását, valamint támogatták a Minden Gyermek Lakjon Jól és a Dawn Alapítványt is.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink