Kultúra
Emlékkoncert Cseh Tamás születésének 75. évfordulója alkalmából január
Magyar Idők Kép: internet/illusztráció
2018. január 18.

Január 21-én 16.00 és 20.00 órakor az eddigieknél sokkal nagyobb koncerttel készül a MOM Sportban a Get Closer Concerts, amelynek már három éve fut a népszerű Cseh Tamás emlékest-sorozata.

A születésnapi emlékkoncerten Gryllus Dorka, Jordán Adél, Miczura Mónika, Ónodi Eszter, Szávai Viktória, Tompos Kátya, Adorjáni Bálint, Fekete Ernő, Galkó Balázs és Thuróczy Szabolcs éneklik Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalait, és a Vodku fiai megzenésítésében felcsendül majd egy vadonatúj dal is, Bereményi Géza Cseh Tamás emlékére írt verse.

A Get Closer Concerts 2 éve határozta el, hogy az évfordulón összegyűjtik a zenészeket, hogy közösen végiglapozzák Cseh Tamás és Bereményi Géza zenés történelemkönyvét. Idén folytatják a hagyományt:

összegyűlünk 2018-ban is, hogy megünnepeljük Cseh Tamás 75. születésnapját és mind azt a sok jót és szépet, szomorút és néha sötétet, ami nélküle nem lenne. Hogy megünnepeljük az indiánságot, a Balatont, Budapestet, Apa kalapját, szegény Évát, Jánost, Gézát, Tamást.”

‒ írják.

A Get Closer Concerts 2014-ben elhatározta, hogy felpezsdíti az elmúlt évtizedekben méltánytalanul elhanyagolt magyarországi dzsesszéletet, és visszahelyezi Budapestet a nemzetközi koncertturnék állomásai közé.

Sikereiket jelzi, hogy míg 2015-ben még csak ötezer, 2017-ben már több mint tizennégyezer érdeklődő vett részt koncertjeiken, 2016-ban pedig megalapították a Get Closer Jazz Festet, amely rövid múltja ellenére Magyarország prémium dzsesszfesztiváljai közé került. Idén is, április 6–8-ig a nemzetközi dzsessz-színtér számos fontos szereplője lép fel a háromnapos fesztiválon a MOM Kulturális Központban.

Most adásban
Téma: Az Információ Szabadság Napja; Környezeti adatokkal kapcsolatos bejelentések – Vendég: Ambrusné Tóth Éva
Ezt követő adásaink