Közigazgatás
Mérnökinformatikus alapképzést indít Salgótarjánban az Óbudai Egyetem
Óbudai Egyetem Kép: Pixabay
2018. január 24.

Az Óbudai Egyetem szeptembertől mérnökinformatikus alapképzést indít a Salgótarjáni Képzési és Kutató Központjában. Az elmúlt tanévben meghirdetett felsőoktatási szakképzést követően a mérnökinformatikus alapképzés tovább javítja a fiatalok helyben maradásának lehetőségét, a régió versenyképességét.

Összhangban a Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégiával, valamint a Modern Városok Program kormányzati célkitűzéseivel, az Óbudai Egyetem részt vesz a salgótarjáni felsőoktatás újraindításában. Az alapképzés elindítása Salgótarjánban az Egyetem intézményfejlesztési stratégiájának kiemelt eleme.

A modell értékű oktatási rendszer kiépítésének első lépése 2017 szeptemberében a felsőfokú szakképzés elindítása volt, melyet most a BSc képzés meghirdetése követ. A képző- és kutatóközpontban a jelenlegi négy féléves műszaki felsőoktatási szakképzésen több specializáció választható: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipar, nyomdaipar és környezetvédelem-vízgazdálkodás.

Az ez év szeptemberében induló 7 féléves mérnökinformatikus képzés nappali munkarendben államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában is elérhető lesz.

Az Óbudai Egyetem célja, hogy a gyakorlatorientált képzése során olyan mérnökinformatikusokat képezzen, akik korszerű programozási és szoftvertechnológiai ismeretekkel rendelkeznek, képesek a legmodernebb és legkeresettebb programozási környezetek használatára. A képzése olyan területen nyújt széles körű ismereteket és szaktudást, amely mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piac egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. A végzett hallgatók gyakorlati szoftverfejlesztési és -alkalmazói ismeretekkel rendelkeznek, olyanokkal, amelyek a Nógrád megyei munkaerőpiac igényeinek megfelelnek.

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink