Kultúra
Február 11-ig látható a Reflexiók - la Biennale di Venezia 2017 kiállítás
OPH Kép: Kondor Béla Közösségi Ház hivatalos facebook oldala
2018. január 30.

Január 29-én nyílt meg az 57. Velencei Biennálén tanulmányi ösztöndíjjal részt vett XVIII. kerületi művészek munkáit bemutató tárlat a Kondor Béla Közösségi Házban - közölte a Rádió Orienten Galgóczy Zoltán, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

Galgóczy Zoltán elmondta, Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata Közművelődési és Sport Közalapítványa 6. éve hirdette meg a pályázatot a kerületben működő vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusok, közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek számára a VELENCEI BIENNÁLÉ-ra szervezendő tanulmányúton való részvétel ösztöndíjára. A pályázat célja, hogy megismertesse a résztvevőket a kortárs művészet legújabb tendenciáival, beépítse a megszerzett tapasztalatokat a közoktatásba, tájékoztatást nyújtson a kerület érdeklődő közösségeinek bemutató előadások szervezésével, felfrissítse az alkotók szemléletét, pozitív hatást gyakoroljon Pestszentlőrinc - Pestszentimre művészeti életére.

A Közművelődési és Sport Közalapítvány tavaly 1,6 millió forintot különített el a pályázatra. A velencei tapasztalatokra, a látott művekre reflektáltak a kerület művészei, ezekből az alkotásokból született meg a Reflexiók - la Biennale di Venezia 2017 elnevezésű

több mint 50 művet bemutató kiállítás, amely január 29-én nyílt meg.

Január 29-én nyílt meg a Reflexiók - la Biennale di Venezia 2017 című kiállítás a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban
Forrás: Kondor Béla Közösségi Ház hivatalos facebook oldala

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Gian Luca Borghese professzor, kulturális attasé, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója.

A tárlat során Ágoston-Papp Gábor, Ágoston-Papp Mónika, Árvay Zolta, Bodnár Imre, Csörgő Tamás, Fark László, Frech’ Gábor, Ghyczy György, Janicza Fanni, Kánya Emőke, Kovács Gabriella, Krausz Margit, Magyar József, Nagy Ernő, Németh Józsefné, Oszter Dezső, Rumi Rózsa, Soltész Melinda, Szatmári Ildikó, Szikszai Sándor, Tasnádi Szandra, Tejeda Erika Anna, Teliska Gyöngyi, Török Ibolya, Varga Ferenc, továbbá a tanulmányúton résztvevők felvételei tekinthetők meg.

A kiállítás február 11-ig várja az érdeklődőket.
Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink