Kultúra
Tavaszköszöntő Hétvége Pestszentlőrincen
OPH/bp18.hu Kép: Horváth Charlie hivatalos oldala
2018. március 13.

Március 17-én, szombaton a Kossuth téren a tavasz harsány színei és hangjai dominálnak majd, a nagyszínpadon Charlie-koncert lesz,másnap pedig családi programokkal várják az érdeklődőket ‒ tájékoztatott Galgóczy Zoltán alpolgármester a Rádió Orienten.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre élete egyre színesebb: a Kossuth tér időről időre színterévé válik a különböző fesztiváloknak, rendezvényeknek: a tavalyi nyár végén két nagyszabású eseménynek adott otthont a megújult Kossuth tér: augusztusban harmadik alkalommal rendezték meg a Sörfesztivált, szeptemberben a Bókay-kerti Napok keretében került megrendezésre a Csülökfesztivál, de az őszt ízkavalkáddal és szüreti mulatsággal köszöntötték, most pedig a tél levonulásával két napos forgataggal csalogatják a tavaszt az ünnepi hétvégén. A programról Galgóczy Zoltán alpolgármester tájékoztatott a Rádió Orienten.

Az Önkormányzat nem titkolt szándéka, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre a fesztiválok kerülete legyen. Az alpolgármester hangsúlyozta:

a legfontosabb célkitűzés a közösségépítés. A tavaszváró rendezvény ötlete is ennek jegyében született, egyben pedig jó lehetőség a hagyományteremtés folytatására is, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre szép lassan valóban kulturális és gasztronómiai központtá váljon

‒ fejtette ki Galgóczy Zoltán mint ötletgazda.

A tél elűzését zenével, kultúrával és hamisítatlan helyi forgataggal ünnepli a kerület.

Az eseményre nem pusztán a kerületben élőket várják, hanem minden érdeklődőt, aki az ünnepi hétvégét jó hangulatban töltené.

Bár a hétvégén ismét hűvösebb időre számíthatunk, az alpolgármester bízik benne, hogy ez senki kedvét nem szegi, hiszen mint fogalmazott: a közösség, a jó hangulat, a színes programok bőven kárpótolják majd a látogatókat.

Március 17-én, szombaton a Kossuth téren a nagyszínpadon a magyar könnyűzene kiválósága, a Liszt Ferenc-díjas Charlie, azaz Horváth Károly ad nagyzenekaros élő koncertet, aki a 2017-es évet telt házas Aréna- bulival búcsúztatta, tízezer emberrel ünnepelve életének eddigi 70 esztendejét.

Az egykori Generál és a legendás Tátrai Band énekese így kommentálta a hétvégi koncertet: „Örömmel és várakozással készülünk zenésztársaimmal erre a tavaszi koncertre. Nagyon szeretem a tavaszt, ilyenkor egy kicsit több a remény, több a jókedv és az energia.”


Vasárnap, március 18-án a családoké és a beszélgetni, találkozni vágyók kerülnek a fókuszba, illetve a Kossuth tér csipetnyi hétzáró bulival várja majd a vendégeket.

A gyerekeket és a családokat Balássy Betti és Varga Feri fogja szórakoztatni, majd a Tavaszköszöntő Hétvégét frappáns rímek és feszes ritmusok zárják Sub Bass Monsterrel, aki eldalolja minden kedves szórakozni vágyó embernek, hogy nem csak a négy ütem, hanem a négy évszak is érdekes tud lenni, s közülük is a legszebb a tavasz.

A fellépők közül többen is kerületi kötődésűek, például a Pestszentlőrinc-Pestszntimre Önkormányzata támogatásával működő Botafogo Táncegyüttes, de a PL.Team. Dance.Studio is itt működik ‒ emelte ki az alpolgármester.


Az Első Tavaszköszöntő Hétvége időpontja március 17-18., a helyszín pedig Budapest, 18.ker. Kossuth tér

Szombat
13.00 Tébláb Művészeti Iskola Tánccsoportjainak bemutatkozása
14.15 PL .TEAM. DANCE. STUDIO bemutatója
15.00 Jambalaya Light koncert
16.00 Cintia & Andris koncert
18.00 Charlie ‒ élő koncert


Vasárnap
14.00 Botafogo Táncegyüttes bemutatója
15.00 Balássy Betty -Varga Feri családi koncert
16.00 Oszvald Marika
17.00 Jansi és a Távoli Rokonok koncert

A belépés a programokra ingyenes!

Téma: Tavaszköszöntő hétvége
Vendég: Galgóczy Zoltán alpolgármester
A műsort vezeti: Horogszegi Erika
Most adásban
Téma: Állatbemutatók várták a gyerekeket az Ihász köz új játszó- és fitnesztere mellett – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink