Gazdaság
Hamis ruhákat és viperát foglalt le a NAV
NAV/OPH Kép: NAV
2018. április 6.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több ezer hamis parfümöt, ruhát és táskát, valamint viperát és sokkolót is találtak egy budapesti piacon - közölte a szerv az OrientPress Hírügynökséggel.

A közlemény szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy budapesti piacon ellenőriztek, ahol a különféle márkajelzéssel ellátott parfümök, kozmetikumok, valamint táskák eredetiségét vizsgálták.

lefoglalt hamis napszemüvegek
Forrás: NAV

Mint írják, az egyik üzletben mintegy 1 200 parfümöt, egy másikban több mint 1 500 ruhaneműt és kiegészítőt (zokni, fehérnemű, sál, óra, napszemüveg), táskát és pénztárcát foglaltak le, mert az árukészlet jelentős részéről kiderült, hogy hamisítvány. Az egyik üzletben a hamisításhoz használt présgépet is megtalálták a pénzügyőrök.

A kereskedő ezen kívül 60 sokkolót, viperát, rendőrbotot és boxert is árusított.

sokkolók, viperák, rendőrbotok és boxerek
Forrás: NAV

A pénzügyőrök a

majdnem 13 millió forint értékű hamis termékeket

lefoglalták, az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indul eljárás, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket pedig átadták a rendőrségnek - áll a tájékoztatásban.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink