Gazdaság
Az idei negyedévben is növekedett a Szerencsejáték Zrt. árbevétele
OPH Kép: Szerencsejáték Zrt.
2018. május 12.

Az idei I. negyedévben továbbra is népszerűek voltak a fogadások a növekvő számú fogadható sportágaknak és piacoknak, a non-stop élő fogadási eseménynek és különösen a labdarúgó BL és EL fordulóknak köszönhetően – mondta a Rádió Orienten Cselovszki Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

2016-ban az európai régió legdinamikusabban fejlődő lottótársasága lett a magyar Szerencsejáték Zrt. Tavaly rekord összegű 435,8 milliárd forint szerencsejáték árbevételt ért el, amely az előző évnél 50 milliárd forinttal és 13 százalékkal magasabb. A játékkedv minden termékkategóriában nőtt, amelyből azonos mértékben emelkedtek ki a fogadások és a sorsjegyek, amelyeket a lottójátékok követtek.

Az idei I. negyedévben az Eurojackpot nemzetközi játék az időszakban jelentős jackpotot ért el (90 millió euró, azaz mintegy bruttó 28 milliárd Ft), valamint a vállalat főnyeremény forintosítás reklámkampányt is indított. Népszerűek voltak a sorsjegyek, amelyek közül az egyik stratégiai termék, a Black Jack sorsjegy megújított változatának bevezetésével indult az év január 5-én. Ezt követte január 12-én a Szerencsejáték Zrt. kabala malacfiguráját megjelenítő Szerencsemalac sorsjegy. A Szerencsejáték Zrt. megújította a sorsjegykínálat állandó részét képező, Astro sorsjegyet is, de az újonnan bevezetett Kaszinó sorsjegy és a sportfogadási termékek is kimagasló bevételt eredményeztek – mutatott rá Cselovszki Zoltán.

fogadópont
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A cég általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: A tavalyi jubileumi születésnap-sorozat idén is folytatódik, hiszen a Hatoslottó 30, a Joker játék 25, a Tippmixpro pedig 5 éves lesz, és a sportfogadás szerelmeseit is sok extra meglepetéssel várják a nyári futball világbajnokság kapcsán.

A munkavállaló szerepe a vállalat életében

A Szerencsejáték Zrt. többek közt elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely, de a Legvonzóbb tisztán hazai tulajdonú munkahely díját is. Az általános vezérigazgató-helyettes úgy véli, ezek és az egyéb más elismerések azt mutatják, hogy a munkatársak fontos szerepet töltenek be vállalat életében.

Bárhova is fejlődjön a technika, az ember mindig a legfontosabb marad. Akkor számíthatunk kollégáink lelkesedésére, kreativitására, munkabírására, együttműködésére, ha mi is figyelmet és megbecsülést nyújtunk cserébe. Egy jól működő rendszerben e két oldal kölcsönösen erősíti egymást

– hangsúlyozta.

A szakember szerint egyre nehezebb betölteni az egyes munkaköröket, a munkáltatóknak olyan márkát, illetve szervezetet kell építeniük, olyan munkaközösséget létrehozniuk és működtetniük, amely vonzza és megtartja a kollégákat. Ez hatással van a toborzásra is: egyre több csatornán, egyre hatékonyabban kell egy vállalatnak eljutnia a potenciális jelöltekhez. A nemzeti lottótársaság toborzási és kiválasztási tevékenységének súlypontja áthelyeződik olyan készségek és attitűdök keresésére, mint tanulni vágyás, változásokra való készség, rugalmasság, képesség a tanulásra – ismertette.

Mint arra Cselovszki Zoltán kitért, a Szerencsejáték Zrt. idén átfogó teljesítményértékelési rendszert vezetett be, amely nemcsak a stratégiához és konkrét üzleti célokhoz köti az egyének célkitűzéseit, hanem arra is hangsúlyt fektet, hogy a visszajelzés a szervezeti kultúra és a napi gyakorlat része legyen. Az új munkavállalók integrációját orientációs programmal segítik. Annak érdekében, hogy a javadalmazási csomagot a változó munkaerő-piaci környezethez tudják igazítani, országos jövedelem-felmérésben vesznek részt.

lottózói dolgozó
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Célzott segítség a családos munkavállalóknak

A Szerencsejáték Zrt. jelenleg 1650 főt foglalkoztat, ebből nagyjából ezren dolgoznak a bolthálózatban. A cég vállalati üdülőt tart fenn a családos kollégáknak, a cégnek van futószakosztálya és idén is szervez programozó tábort a munkatársak gyermekei számára. Most informatikusok és lottózói dolgozók, valamint ügyfélélmény fejlesztő menedzserek, UI (user interface) tervező grafikusok, JavaScript fejlesztő és interaktív értékesítési menedzserek jelentkezését várják és számítanak a megváltozott munkaképességűekre is: 174 karitatív sorsjegyárus dolgozik a Szerencsejáték Zrt. csapatában, amely a munkavállalók több, mint 10%-át jelenti.

Az általános vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy a lottótársaság nagy hangsúlyt fektet a munka és a magánélet megfelelő egyensúlyára, ezért néhány szervezetnél kísérleti jelleggel bevezették a rugalmas munkaidőt. A tesztidőszak pozitív tapasztalatai alapján a programot most ki is terjesztik.

Szerencsejáték Zrt. is ott lesz az Állami Karrierexpón

Május 16-án az Állami Karrierexpón Szerencsegömb várja az érdeklődőket a Szerencsejáték Zrt. standjánál. A lottógolyók most tipikus felvételi beszélgetésen elhangzó kérdéseket rejtenek majd, amelyekre az érdeklődők helyben válaszolhatnak. Ezeket a válaszokat egy HR-es munkatárs személyesen értékeli ki, a játékban résztvevők pedig ajándékot kapnak.

Téma: A Szerencsejáték Zrt. is képviselteti magát május 16-án az Állami Karrierexpón
Tájékoztat: Cselovszki Zoltán általános vezérigazgató-helyettes, Szerencsejáték Zrt.
Szerkesztő-riporter: Kecskés Noémi
Most adásban
Téma: Az Információ Szabadság Napja; Környezeti adatokkal kapcsolatos bejelentések – Vendég: Ambrusné Tóth Éva
Ezt követő adásaink