Belföld
FUTÁR-távirányítókat adományozott Ferencváros
Ferencvaros.hu / OPH Kép: ferencvaros.hu
2018. május 14.

Ingyenesen jutott hozzá Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata támogatásával egy-egy úgynevezett FUTÁR-távirányító készülékhez 20, Ferencvárosban élő látássérült. Az eszköz az önálló közlekedésben nyújt segítséget.

A készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos-átkelőhelyeknél lévő lámpák hangosítására, amennyiben a lámpát képessé tették erre – így használója értesül a szabad jelzésről. Továbbá egyetlen gombnyomással felolvassa a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat, így tudható, melyik járat mikor fog beérkezni a megállóba. Valamint az M4-es metrónál hangjelzéssel segít megtalálni az éppen üzemelő mozgólépcsőt.

Miért segíthet a távirányító a mindennapi közlekedésben?

Képes 30 percnyi hanganyag visszajátszására

Hangminősége kiváló (16bit/16kHz)

A távirányítóval kiváltható a gyalogos nyomógomb használata

Egy készülékben több irány kezelhető

Az opcionális Bluetooth illesztő használatával akár a vezeték nélküli programozás is megvalósítható.

A Ferencváros Újságban közzétett felhívásra olyan IX. kerületi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérültek (vakok, alig látók, gyengénlátók) valamint a VGYKE vagy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tagsággal rendelkező személyek jelentkezhettek, akik még nem rendelkeznek távirányítóval.

A Ferencvárosban működő Lámpás Klub és a Ferencvárosi Önkormányzat közös átadó ünnepségén köszöntőt mondott Kállay Gáborné alpolgármester és Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének Elnöke. Az eseményen a gyakorlatban is bemutatták a készülék működését.

ferencvaros.hu

Most adásban
Téma: A Herman Ottó Intézet munkájának bemutatása – Béres András ügyvezető, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Ezt követő adásaink