Belföld
Hiánypótló kezdeményezés: Ovi infó Ferencvárosban
OPH Kép: pixabay
2018. május 15.

Kedvező fogadtatásra talált a IX. kerületi óvodaválasztást segítő fórum, a ferencvárosi Ovi infó - mondta el Bácskai János. A polgármester a Rádió Orienten kiemelte: az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a szülők a lehető legjobb óvodát választhassák gyermekeik számára, ezért minden segítséget megadnak a nevelési intézmények kiválasztásakor.

Az óvodai ellátás kötelezően önkormányzati feladat - ismertette Bácskai János,aki felhívta a figyelmet,hogy a IX.kerület kilenc óvodája elegendő férőhelyet biztosít a városrész gyermekei részére. Mint mondta, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat a gyerekek az óvodákban, és szüleik is elégedettek legyenek, ezért válogathatnak a kisdedóvók között, hiszen mindegyiknek van saját profilja, erőssége és

nem biztos, hogy minden esetben a legközelebbi helyszín a legjobb választás.

A kicsiket szüleik jó eséllyel abban az intézményben tudják elhelyezni, amelyikbe szeretnék.

Kulpinszky Eleonóra önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Ovi infót 2017-ben szervezték meg először szülői kezdeményezésre azért, hogy

az óvodai beiratkozásról és a ferencvárosi óvodákról közvetlenül tájékozódhassanak azok a szülők, akiknek gyereke óvodakötelessé vált.

Az idei tavaszi eseményen bemutatkoztak a környék óvodái – Kicsi Bocs, Liliom, Csicsergő, Csudafa, Kerekerdő –, és a szülők megismerkedhettek az óvodai beiratkozással kapcsolatos szabályokkal is. Emellett bemutatták a Gondoskodó Ferencváros kiadvány első "kötetét" is, amelyet a Humánszolgáltatási Irodával közösen bocsájtottak az érdeklődők rendelkezésére. A kis tájékoztató füzetben minden szükséges információ - mint az intézmények elérhetőségei, a nevelési programok, a beiratkozáshoz szükséges iratok, az óvodai körzethatárok, a nyílt napok stb. - megtalálható a Ferencvárosban működő bölcsődékről és óvodákról.

A képviselő asszony beszélt arról is, hogy a 2016-ban felújított Ferenc tér mint kedvelt közösségi helyszín van jelen a IX.kerület életében.

Az itt tartott rendezvények sikeressége abban rejlik, hogy azt ferencvárosiak rendezik ferencvárosiaknak.

A programok jelentős részét ugyan az önkormányzat szervezi vagy finanszírozza, ugyanakkor rengeteg munka van benne a civilek részéről is. A helyi politikus elmondta, hogy évente négy nagy rendezvényt tartanak: a húsvétvárót, a nyárvárót a szünidőre készülve, az iskola kezdetekor az őszvárót, illetve az adventi időszakban a karácsonyvárót. Azzal pedig, hogy az emberek eljönnek és megismerik egymást, könnyebben tudnak együtt élni is. Elmondható tehát, hogy a Ferenc téri programoknak közösségépítő küldetése is van - fogalmazott Kulpinszky Eleonóra.

Téma: Felújítják a Bakács téri templomot
Vendég: Bácskai János polgármester, Szabon Gábor plébános és Kulpinszky Eleonóra képviselő
A műsort vezeti: Adorján András
01:50 Bácskai János polgármester: a Bakáts projekt
05:40 Szabon Gábor plébános: a Bakáts téri templom felújítása
25:01 ÓviInfó - tájékoztató fórumok a kerületi szülőknek
36:12 Közösségi tervezés-közös gondolkodás: A Ferenc tér
Kapcsolódó cikkek
FUTÁR-távirányítókat adományozott Ferencváros

Ingyenesen jutott hozzá FUTÁR-távirányító készülékhez 20 ferencvárosi látássérült.

Mini KRESZ-park nyílt Ferencvárosban

Május 11-én vehették birtokba a Ferencvárosi Csicsergő Óvodába járó gyermekek az óvoda udvarán elkészült parkot.

Bácskai János: április 11-én Ferencváros az ország kulturális fővárosa

Bachmann Gábor építész, tervezőművész vehette át az elismerést a Gát utcai József Attila Emlékhelyen szerdán, a magyar költészet napján.

Most adásban
Téma: "Ferencváros Sportjáért" díj; Ferencváros Schmidt Egon-díj; – Bácskai János polgármester, Jeffrey D. Kimball kereskedelmi igazgató, Loacker Hulladékhasznosító Kft, Roczanov Dezső csatár, FTC-Telekom Férfi Jégkorongcsapat
Ezt követő adásaink