Belföld
Újabb fogása volt a NAV-nak
NAV Kép: NAV
2018. május 18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy több budapesti helyszínen folytatott akcióban lebuktattak egy külföldi állampolgárokból álló, cigarettacsempészettel és illegális potencianövelő-szerekkel üzletelő bandát, amelynek tagjai korábbi ellenőrzések miatt már nem voltak ismeretlenek.

A NAV munkatársai egy futárként dolgozó férfi Lexus terepjáróját ellenőrizték, amiben nagy mennyiségű csempészcigarettát találtak. A jármű egy telefonüzlettől indult, ahol ugyancsak ellenőrzést tartottak a pénzügyőrök, további adózatlan cigarettakészlet mellett, „Kamagra” feliratú illegális potencianövelő-szereket is találtak.

Ezután a futár célállomásaként megjelölt, szintén telefonok tartozékait árusító üzletnél ellenőriztek a NAV munkatársai. A bolt előtt parkolt az üzlet tulajdonosának autója, melynek csomagtartójából több zsáknyi csempészett cigaretta került elő. A tulajdonos a lebukás miatt feldühödött, fenyegetőzött, agresszívan viselkedett, ezért a pénzügyőröknek testi kényszert kellett alkalmazniuk.

A NAV munkatársai az akcióban előkerült több mint 4 ezer doboz, mintegy kilencmillió forint feketepiaci értékű illegális dohányterméket, a szállításukra használt két luxusautót és az összesen 3 600 potencianövelő tablettát lefoglalták és feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

Az ügyben jövedéki eljárás is indult, melynek végén 13 millió forint jövedéki bírság is várható, továbbá a dühöngő bolttulajdonosnak hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

Ezt követő adásaink