Kultúra
Vasárnap a gyerekeké a főszerep a Bikás parkban
OPH Kép: B32 Galéria és Kultúrtér
2018. május 24.

Míg május első vasárnapja az Édesanyákról szól, addig az utolsó vasárnapon a gyerekek kerülnek a középpontba.Újbudán sem lesz ez másként: május 27-én, vasárnap délelőtt 10-től este 8-ig ingyenes gyermek- és felnőttprogramok várják a legkisebbeket és a legnagyobbakat is a Bikás parkban. A részletekről a rendezvény szervezőjét, Kelemen Angelikát kérdeztük a Rádió Orienten.

A szervezőtől megtudtuk, évek óta népszerű program ez a kerületben, több ezer embert várnak a Bikás parkba. Mint mondta, természetesen a legkisebbek vannak a fókuszban, hiszen ez a nap róluk kell, hogy szóljon, de azért a kísérőkről, idősebb testvérekről, fiatalokról és a felnőttekről sem feledkeznek meg, a programot ezért igyekeztek ennek megfelelően összeállítani.
A nap folyamán lesz rajzfilmszinkronizálás és diavetítéses mozi, ahol a jól ismert hangokhoz végre arcot is párosíthatnak majd a gyerekek: a rendezvényre várják többek között Mezei Kittit (pl. Buffy, a vámpírok réme, H2O: Egy vízcsepp elég, Tuti gimi,Csingiling: A szárnyak titka, A mogyoró-meló, Scooby-Doo), Kiss Virágot (pl. Roatis Andreát (pl. Holdhercegnő, Csipkerózsika, Avatár – Aang legendája,Dragon Ball Z, Pokémon) is.
Lesz továbbá szuperhősálarc-készítés és green boxos mesefotózás, ami minden évben nagyon népszerű.
Persze, elmaradhatatlan kellék az ugrálóvár, és az arcfestés, csillámtetoválás, a kézműves foglalkozások és az állatsimogató is mindig a kedvenc programpontok közé tartozik.
Az idősebb korosztályt egészségügyi szűrések, szépségápolási és életmódtippek várják, sőt, Rubint Réka is fellép, hiszen a kerület elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése mellett ‒ mondta Kelemen Angelika.
Este Margaret Island koncerttel zár a rendezvény.
A programok ingyenesek, a részletekről bővebben a rendezvény Facebook-oldalán olvashatnak.
A rendezvény fővédnökei Dr. Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere.
Téma: Gyermeknap a Bikás Parkban
Vendég: Kelemen Angelika szervező
A műsort vezeti: Horogszegi Erika
Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink